Ste se z dopusta vrnili polni mozoljev?

Čeprav naj bi veljalo, da sončni žarki blagodejno vplivajo na mozolje, ste prišli z dopusta vsi čisto »popikani«. Sonce in sončenje naj bi posušilo mozolje, kar pa ponavadi velja le kratkotrajno.

image

Se tudi vam to dogaja? Sprva imate občutek, da je mozoljev manj, ko pa se vrnete z dopusta, pa vsi mozolji privrejo na plan.

Kreme za zaščito pred soncem mašijo pore, stanje pa poslabšata še vročina in prekomerno potenje. Zato ni nenavadno, da se po dopustu vrnemo domov polni mozoljev.

Zakaj?

Za zaščito pred soncem se morate seveda namazati z zaščitno sončno kremo. Te kreme pa povzročijo zamašitev por in s tem pojav mozoljev. Stanje poslabša še vročina, ki povzroči prekomerno potenje. Zato privrejo vsi mozolji na plan.
Prekomerno sončenje in predvsem sončne opekline videz mozoljev še poslabšajo in povzročijo, da se razmnožijo.

Kaj lahko storimo že pred in med dopustom?

Izberite pravo sončno kremo. To naj bo krema, ki ne maši por in ne vsebuje alkohola. Pozorni bodite na sestavine, te naj bodo ne-komedogene.

Po končanem sončenju se čimprej stuširajte in umijte obraz. Sledi sončne kreme umijte s Cerin čistilnim gelom in se namažite s kremo ali gelom za aknasto kožo. Ne pozabite tudi na hrbet in ramena, kjer se tudi radi pojavljajo mozolji.

Kako se čim hitreje znebimo mozoljev po dopustu?

Kapsule Cerin bodo v 30 dneh izboljšale videz kože. Vsebuje kombinacijo sestavin, vitaminov in mineralov, ki vplivajo na lepši izgled kože.

Kožo redno umivajte s Cerin čistilnim gelom in jo vsaj dvakrat dnevno namažite s Cerin Negovalnim kremnim gelom.

Za trdovratne mozolje pa uporabite Cerin Gel za sušenje mozoljev.