Stradanje je prepovedano!

Še vedno ob misli na hujšanje, najprej pomislimo na stradanje. Svoje shujševalne diete ne bomo s stradanjem nič bolj pospešili – ravno nasprotno. Stradanje se lahko izkaže kot zelo nevarno, saj nemalokrat privede do negativnih posledic. 

image

Proces stradanja

Stradanje pogosto celo ovira ali poslabša rezultate hujšanja, za katere smo se tako zelo trudili. Vodi tudi do motenj hranjena, telesnih poškodb, izgube mišične mase in podhranjenosti.

Strokovnjaki sporočajo: »Hrana je gorivo za telo, brez nje telo ne more delovati in opravljati vseh dnevno zahtevnih aktivnosti. Pri hujšanju se moramo zato še bolj posvetiti zdravi prehrani, da bo telo prejelo zadosti goriva.«

Posledice stradanja so brez izjeme negativne:

  • Oslabi metabolizem  - ob stradanju se zaustavi celotna presnova, saj v telo ne vnašamo hrane. Posledica tega je upočasnjen metabolizem, ki bo tudi v primeru prehranjevanja, hrano presnavljal počasneje. Prav tako bo zaradi pomanjkanja energijskih zalog več hrane skladiščil v (maščobne) zaloge, kot bi jih sicer, ob zdravem prehranjevanju.
  • Povzroči fizične poškodbe – telo za vsakodnevne aktivnosti potrebuje energijo, ki jo prejme v obliki hrane. Ob hujšanju s stradanjem in hkratnem treniranju v telovadnici je zmogljivost telesa neopisljivo zmanjšana. Prav zaradi tega se bo telo dobesedno zlomilo pod pritiskom, za katerega nima več moči.
  • Oslabi spanec – kadar je telo sestradano, pošilja signale lakote možganom, kar bo povzročilo, da se boste prebujali sredi noči z le eno željo: hrana. Še hujše pa bo po tem zaspati nazaj.
  • Onemogoča razmišljanje - možgani brez ustrezne prehrane ne morejo delovati. Vaši možgani uporabljajo približno 25% glukoze vašega telesa, kar pomeni, da je morate telesu zagotoviti dovolj, za delovanje celotnega telesa, vključno z možgani. Pomanjkanje glukoze povzroči utrujenost, glavobole, ravnodušnost itd. 
  • Izguba mišične mase  - vaše telo bo skušalo uporabiti shranjene maščobe kot zadnje sredstvo energije. Če ne boste jedli redno in zdravo, bodo ena od prvih opaznih izgub vaše mišice.
  • Motnje hranjena – nič ni slabše kot to, da zapadete v motnje hranjena, od katerih postanete odvisni. Študije so pokazale, da ima trenutno 1/3 najstnic eno od motenj (bulimija, anoreksija, itd.). Na žalost številke le rastejo. 

Simptomi stradanja

  1. Duševni: hitre in pogoste spremembe razpoloženja, povečanje stresa, nespečnost, depresija...
  2. Fizični: nizek krvni tlak, glavobol, vneto grlo, neredne menstruacije (pri ženskah), zaprtje, krvave oči, slabost... 

image

Izogni se skušnjavi stradanja

Dandanašnja družba in mediji so preplavljeni s podobami popolnih teles, kar pogosto povzroči negotovost ter to, da se v lastnem telesu slabo počutimo. Naj vam zaupamo resnico:

Slike, ki se pojavljajo v revijah in drugih medijih imajo funkcijo manipulacije, saj želijo povzročiti družbo, ki bo zdrava in fit. Vendar vsa naša telesa niso grajena enako, dve različni ženski in dva različna moška nikdar ne moreta doseči enake postave, ne glede na to, ali se bosta stradala ali se zdravo prehranjevala. Cilj vsakega posameznika je, da je ponosen na svoje telo, kljub temu, da le-to ni popolno v vseh pogledih.

Počutite se dobro v svojih telesih, le tako boste popolnoma svobodni. 

Zakaj priporočamo celoviti program 10 DAYS Fast Slim?

  • Ker zagotavlja rezultate v 10-ih dneh in daje motivacijo za zdravo in uravnoteženo prehranjevanje tudi po programu.
  • Ker so priloženi jedilnik, knjižico z nasveti in vadbeni načrt napisali nutricisti. 
  • Ker vsebuje 3 povsem naravna prehranska dopolnila.
  • Ker nas program "nauči" zdravega načina življenja.