Strateško proti maščobam!

Velike količine sadja in zelenjave lahko vplivajo na volumen maščobnih celic in s tem odpravljajo odvečno maščevje iz telesa.

image

Izguba teže ne pomeni nujno izgube kilogramov, ampak gre največkrat za odstranjevanje celičnega maščevja. To pa lahko dosežemo z izbiro močnega prehranskega dopolnila, ki zmanjšuje volumen maščobnih celic, ustreznim prehranjevalnim načrtom, sestavljenim iz proteinov (beljakovin), sadja, zelenjave in nizkim deležem ogljikovih hidratov. Ne pozabimo na ustrezen vnos nesladkanih tekočin. 

Velike količine sadja in zelenjave lahko vplivajo na volumen maščobnih celic in s tem odpravljajo odvečno maščevje iz telesa. 

Kaj sploh so maščobne celice?

Maščobne celice ali adipociti so celice, ki gradijo maščevje in so specializirane zaskladiščenje energije v obliki maščobe. Bela maščobna celica vsebuje veliko maščobno kapljico, obdano s plastjo citoplazme. Tipična maščobna celica meri v premeru 0,1 mm; nekatere so tudi dvakrat večje, nekatere do dvakrat manjše. Uskladiščena maščoba je v poltekočem stanju in je sestavljena zlasti iz trigliceridov in holesterolnih estrov. Povprečna odrasla oseba ima v telesu 30 milijard maščobnih celic, ki tehtajo okoli 13,5 kg. Če odrasla oseba pridobiva telesno težo, se maščobne celice povečajo do štirikrat, šele nato se začnejo deliti.1

Začaran krog

Nabiranje maščobnih celic vpliva tudi na zmanjševanje mišične mase. S “propadanjem” mišic se zmanjšuje število mitohondrijev na račun vse večjega števila maščobnih celic. In ravno ta proces akumulira presežek telesne teže. V vsakdanjem življenju lahko proces rezultira v začaran krog: več maščobe, težja izguba teže.

Začnimo z izgubo maščobnih celic, zaščito srca, jeter in zdravo ravnjo holesterola! 

S SlimCut Fat Burner napitki:

  • se boste napolnili z energijo
  • boste odstranili nakopičene maščobe
  • boste dobili bolj gladko kožo
  • se boste osvežili z okusnim sokom z okusom limone in ingverja

Priprava SlimCut Fat Burner napitka

Popolnoma enostavno!

Zmešajte 2 dcl vode z eno eno vrečko Fat Burnerja. Priporoča se pitje zjutraj, celo 20 min pred zajtrkom. 

Kako deluje? 

SlimCut Fat Burner je eden najmočnejših topilcev maščob, ki deluje na principu dveh mehanizmov, ki podpirata drug drugega:

  • znižuje absorpcijo glukoze v prebavnem traktu, kar pomeni da telo uporablja zalogo iz maščobnih celic
  • zmanjšuje razgradnjo glikogena (osnovna oblika uskladiščene glukoze v celicah) v jetrih in s tem še dodatno spodbuja razgradnjo maščobe iz maščobnih celic

Preveč odvečne telesne maščobe?

Odvečna telesna maščoba na žalost nastane zelo hitro. Vsak presežek ogljikovih hidratov, beljakovin ali maščob ob obroku, se v obliki maščobnih kislin, imenovanih trigliceridi naloži v maščobne celice ali adipocite. Trigliceridi v maščobnih celicah, čakajo “vpoklic” telesa po ekstra energiji. Telo pa te maščobe “vpokliče” le ko se stradamo ali pa ko stimuliramo živčni sistem?

 

 

DELUJE KO DELATE, OPRAVLJATE GOSPODINJSKA OPRAVILA ALI STE NA KAVICI S PRIJATELJI

 

Viri:

  1.  Povzeto po: Pool, Robert (2001). Fat: fighting the obesity epidemic. Oxford [Oxfordshire]: Oxford University Press. ISBN 0-19-511853-7.