To so dokazi delovanja Slimmium BootBurn ACTIVE

Pred meseci, ko je začela takrat še v mislih nastajati nova shujševalna linija, nas je – morda boste mislili, da pretiravamo – usoda zapeljala tudi v Švico. Tam stoji podjetje Lonza, ki je eno največjih svetovnih in vodilnih dobaviteljev v farmacevtski in zdravstveni industriji.

image

Patentirana švicarska učinkovina Carnipure™, ki vsebuje L-karnitin, dokazano poveča proizvodnjo energije, torej porabo maščob za energijo. 

Da smo izbrali švicarskega proizvajalca, se morda zdi nenavadno, a če bi imeli sami vpogled v njihove rezultate, delo in, konec koncev, znanje, bi vas hitro prepričalo. Lonza je vodilno podjetje na področju raziskovanja celic, odkrivanja endoksinov in izdelovanja pripomočkov za celično terapijo. Impresivne podatke najdemo tudi pri proizvodnji vitamina B3: od leta 1971 Lonza oskrbuje več kot polovico svetovnega povpraševanja po vitaminu B3. Obenem je tudi vodilen proizvajalec L-karnitina in veganske oblike DHA maščobnih kislin Omega-3.

100 let, 10.000 zaposlenih in 45 večjih mest

Podjetje s sedežem v Baslu nosi ime po reki Lonza, ki se vije v njegovi bližini, in ima več kot 100-letno tradicijo. Začetki Lonze, ki danes daje kruh več kot 10 tisoč ljudem v 45 večjih mestih, segajo v konec 19. stoletja, natančneje v leto 1897.

Podjetje si je počasi, a vztrajno utiralo pot. Leta 1969 se je razširilo onstran Atlantika, enajst let pozneje pa zakorakalo v biotehnološke vode. Že leta 1982 je Lonza začel z ekskluzivno proizvodnjo surovin za farmacevtska in agrokemična podjetja.

Pokukajmo še v današnji čas: Lonza leta 2010 naredi velik korak. Svoje kapacitete, v katerih razvija patentirano učinkovino Carnipure, ki jo najdemo tudi v topilcu maščob Slimmium BootBurn Active, in učinkovino Carniking, razširi z investiranjem v nove proizvodne obrate za produkte z L-karnitinom.

Z razvijanjem naravne oblike karnitina se podjetje ukvarja že več kot 30 let. Ko smo pogledali njihovo delo, način razmišljanja in seveda varnost, nas je to popolnoma prepričalo. Podjetje Lonza je namreč tudi lastnik učinkovine Carnipure, ki vsebuje edino, 100% čisto obliko naravnega L-karnitina.

Prvo in edino podjetje na svetu s 100% čisto obliko L-karnitina

Švicarsko podjetje je prvo in za zdaj tudi edino na svetu, ki je uspelo patentirati način pridobivanja karnitina z izključno in 100% čisto obliko L-karnitina – brez dodajanja oblike D-karnitin. Tako je Carnipure edini L-karnitin na svetu v najbolj čisti in naravni obliki te izjemne spojine, ki ima večstransko uporabo: poleg nadzorovanja telesne teže še na področju srčno-žilnega zdravja, moške plodnosti in zdravega staranja ter kot dodatek otroškim mlečnim formulam.

image

Učinek BootBurn ACTIVE s patentirano učinkovino Carnipure so preverjali tudi na moških. Tisti, ki so jemali Carnipure, so izgubili kar 16% več maščob in 5x več telesne teže. 

Zakaj je tako pomembno imeti naravno obliko L-karnitina?

Nekaj je, če govorimo o L obliki L-karnitina, ki je naravna, … nekaj povsem drugega pa, če govorimo o obliki D. D-karnitin je namreč sintetična oblika in za človeka neprimerna, če ne celo škodljiva.

Podjetje je zbralo že več kot 20.000 študij o delovanju L-karnitina, ki dokazano poveča proizvodnjo energije, torej porabo maščob za energijo (več si lahko preberete v Wutzke KD & Lorenz H (2004). Metabolism 53 (8): 1002-1006). Karnitin ima namreč ključno vlogo pri izrabi maščob za energijo, saj prenaša dolgoverižne maščobne kisline v celične tovarne energije, ki jih imenujemo mitohondriji. Šele tako lahko maščobe uporabimo za energijo – več kot jih karnitin prenese v celične tovarne energije,, več kalorij lahko skurimo.

Kako je to povezano s hujšanjem in oblikovanjem postave?

Podjetje Lonza je učinkovitost Carnipura testirala že v več študijah, po dostopnih podatkih več kot 7.000, kar pomeni, da je Carnipure najbolj raziskan L-karnitin na svetu. Z njimi je potrdilo, da Carnipure dejansko povečuje topljenje maščob. V eni od študij, v kateri so raziskovali njegov učinek na telesno težo pri prostovoljcih (študija je objavljena v reviji Food and Nutrition Sciences leta 2013), je bilo to tudi potrjeno: L-karnitin ima učinek na izgubo telesne teže.

Raziskovalci so 4 tedne spremljali 24 Japoncev s prekomerno telesno težo (njihov indeks telesne mase se je gibal med 25,8 in 26,6), ki so jih razdelili v 4 skupine. Skupina A je prejemala Carnipure  v obliki prehranskega dopolnila, skupina B prav tako, a je obenem telovadila, skupina C je bila kontrolna skupina, ki je prejemala placebo prehransko dopolnilo, in skupina D prav tako, le da je ta še telovadila.

Kaj so ugotovili?

  • Carnipure ima učinek na izgubo telesne teže (vzporedno so Švicarji opravili kar 5 študij s kontrolnimi skupinami, ki so prejemale placebo prehranska dopolnila)
  • Tisti, ki so jemali Carnipure, so izgubili kar 16 %  več maščob in 5x več telesne teže kot drugi udeleženci raziskave.

Študije dokazujejo, da je L-karnitin v obliki Carnipure mogočna sestavina, ki učinkuje tudi po vadbi. Če je za vami naporen trening in uporabljate BootBurn ACTIVE, imamo veselo novico: študije potrjujejo tudi zmanjšano verjetnost za boleče mišice po rekreaciji ob rednem jemanju izdelka. Muskelfiber, adijo!

Carnipure dosega vse najvišje farmacevtske standarde: opremljen je s certifikatom FSSC ter s certifikati ISO 22000 in ISO 14001. Pomemben je tudi podatek, da je v nasprotju s številnimi drugimi sorodnimi izdelki na trgu BREZ alergenov. Primeren je tudi za vegane in vegetarijance.