Ali je suha koža res glavni krivec za nastanek gub?

Eno najbolj vztrajnih prepričanj v svetu nege kože je, da suha koža povzroča gube. Tu smo, da razbijemo ta mit in vam povemo resnico, ki stoji za tem popularnim prepričanjem.

image

Ali suha koža povzroča gube?

Preprosto rečeno: ne. Vendar je mit tako uspešen in razširjen, da nas hitro lahko zavede in deluje kot resnica.

Pogosto je videti, da imajo ljudje z mastno kožo to tudi bolj navlaženo, njihova koža je videti polnejša in ima na videz ima manj gub. To seveda ne pomeni, da je koža v resnici gladka in zdrava.

Ljudje s suho kožo se pogosto borijo z luskasto kožo ali bledo poltjo, kar še bolj poudari opaznost drobnih linij. Prav zato se torej enaka količina gub bolj pokaže na suhi koži, kot na mastni.

Kaj torej povzroča gube?

Dejavnikov, ki bi lahko prispevali k staranju kože, je veliko. Ločimo dve glavni skupini dejavnikov - notranje in zunanje.

  • Notranji dejavniki se nanašajo na notranje vplive, kot so starost in upočasnjeno nasajanje kolagena, ponavljajoče se gibanje mišic, kot so nasmeh ali namrščenost in izguba maščobe.
  • Zunanji dejavniki pa se nanašajo bolj na zunanje vplive, kot so izpostavljenost UV žarkom, onesnaženost zraka, dim, pa tudi sama nega kože.

Kaj pa je največji dejavnik staranja kože?

O staranju kože je težko govoriti, ne da bi v resnici izpostavili za to odgovornega največjegakrivca. Številne študije namreč poročajo, da 80-90 % škode povzroči nezaščitena izpostavljenost soncu. To pomeni, da bi morala biti krema z visokim zaščitnim faktorjem (SPF) najpomembnejši del ustrezne nege kože. Vendar to še zdaleč ni edina stvar, ki bi jo morali vključiti v svojo rutino nege kože.

Kako lahko odpravite gube, ki so že nastale?

Ker obstajata dve glavni skupini dejavnikov, ki prispevata k videzu vaše kože - morate tudi za svojo kožo skrbeti na 2 načina.

Za nego kože od znotraj poskrbite, da pijete veliko vode, jeste hrano, ki je dobra za kožo in uporabljate ustrezna ter dobro raziskana prehranska dopolnila. Priporočamo vam UNDO Collagen Drink, ki ne vsebuje samo za zdravo kožo ključnega kolagena, ampak tudi bistvene aminokisline, antioksidante, hialuronsko kislino in vitamin C. Edinstvena kombinacija sestavin zagotavlja, da bo vaša koža bolj hidrirana in imela zdrav sijaj.

Za nego kože na zunaj pa posezite po visokokakovostni vlažilni kremi. Priporočamo vam UNDO kremo. Je bogat tretma, ki kožo navlaži, zgladi gube in posvetli polt, hkrati pa tudi spodbudi tvorbo kolagena. Najbolj vidni učinki kreme so: večja elastičnost kože in manjša vidnost gub.

Izbrani izdelki za vas