Ko ste naveličani suhe in razpokane kože

Če  ste skozi vso zimo imeli težave s suho, hrapavo in razpokano kožo, ste najbrž poskusili z različnimi ukrepi, da bi te neprijetnosti omilili. Na prvem mestu je zagotavljanje dovolj vlage in maščobe prek pitja in nanašanja hranilnih krem, ključnega pomena pa je tudi uživanje za kožo nujnih hranil – med najpomembnejšimi so vitamini skupine B. 

image

Koža se mora pozimi hitro prilagajati skrajnim razmeram, kot so topel in suh zrak v notranjih prostorih ter hladen in vlažen na prostem, kar je zanjo posebno velika obremenitev. Če imamo v mislih, da pri odraslemu človeku zavzema do dva kvadratna metra površine in tehta do deset kilogramov, potem je jasno, da glede na površino za normalno delovanje potrebuje precej vlage in hranil. 

Telo potrebuje dodatna hranila

Težave s kožo so pogosto povezane tudi s stresom in neustrezno prehrano, osiromašeno s pomembnimi hranili, ki dopuščata nastanek presežne količine prostih radikalov. Zaradi pomanjkanja hranil z antioksidativnim učinkom telo strupov ne more nevtralizrati in izločiti. Zato ni dovolj le zunanja skrb za kožo, ampak jo moramo nahraniti rudi navznoter. To lahko dosežemo na dva načina:

1. Z raznovrstno in polnovredno prehrano, ki vsebuje tudi dosti vitaminov B skupine:

  • obilico sveže in po možnosti lokalne zelenjave (še posebno priporočljiva je zelenolista zelenjava in stročnice) in sadja,
  • polnozrnata žita in izdelke iz njih (kruh, testenine) ter
  • priporočljive količine mesa, še posebno jeter, in sirov.

2. Z uživanjem vitaminov B skupine v obliki kakovostnih in preverjenih izdelkov.

V novi Sensilabovi liniji ALL IN A DAY boste našli tudi vitamine B kompleks iz popolnoma naravnega vira (kombinacija ekstraktov gvajave, svete bazilike in limone). Ker so vitamini naravnega izvora jih naše telo lažje prepoznava in posledično tudi lažje izkoristi.