Super okusna presna bučkina juha

Zakaj ne bi kdaj svojega telesa razveselili z zdravo, lahko presno juho, ki ji pravijo tudi gaspačo. Včeraj sem si pripravila bučkinega – iz domačih bučk. Zelo okusno!

image

Čas priprave: 5 min

Sestavine za 2 osebi

  • Bučke (skupaj oceniti, koliko jih potrebuješ, saj se velikost bučk zelo razlikuje. Npr. 3 srednje velikosti.)
  • olivno olje
  • začimbe (himalajska sol, kajenski poper, muškatni orešček, žafranika in bazilika)
  • Opcijsko: Grana Padano

Priprava:

  • Bučke narežemo na velike koščke in jih zložimo v višjo posodo, v kateri jo bomo lahko zmiksali s paličnim mešalnikom.
  • Prelijem s 3 žlicami olivnega olja, dodamo začimbe (bodimo skromni ter jih dodajajmo počasi in po okusu – kot nam najbolj ustreza. Sama imam rada malce bolj pekočo ter veliko žafranike.) ter vodo (dolivajte jo postopoma, da boste dosegli željeno gostoto.)
  • Zmiksamo.
  • Gaspačo je končan.
  • Čez nastrgamo trdi slani sir (npr. Grana Padano) ter okrasimo z žarfaniko in malce kajenskega popra.
  • Postrežemo :)

Gaspačo je fantastičen, saj ohrani vse hranilne snovi bučk, je izjemno lahek  in hiter za pripravo.

 

Moji gostje ga naravnost obožujejo!

Anja

Izbrani izdelki za vas