Super okusna presna bučkina juha
Zakaj ne bi kdaj svojega telesa razveselili z zdravo, lahko presno juho, ki ji pravijo tudi gaspačo. Včeraj sem si pripravila bučkinega – iz domačih bučk. Zelo okusno!
Čas priprave: 5 min
Sestavine za 2 osebi
- Bučke (skupaj oceniti, koliko jih potrebuješ, saj se velikost bučk zelo razlikuje. Npr. 3 srednje velikosti.)
- olivno olje
- začimbe (himalajska sol, kajenski poper, muškatni orešček, žafranika in bazilika)
- Opcijsko: Grana Padano
Priprava:
- Bučke narežemo na velike koščke in jih zložimo v višjo posodo, v kateri jo bomo lahko zmiksali s paličnim mešalnikom.
- Prelijem s 3 žlicami olivnega olja, dodamo začimbe (bodimo skromni ter jih dodajajmo počasi in po okusu – kot nam najbolj ustreza. Sama imam rada malce bolj pekočo ter veliko žafranike.) ter vodo (dolivajte jo postopoma, da boste dosegli željeno gostoto.)
- Zmiksamo.
- Gaspačo je končan.
- Čez nastrgamo trdi slani sir (npr. Grana Padano) ter okrasimo z žarfaniko in malce kajenskega popra.
- Postrežemo :)
Gaspačo je fantastičen, saj ohrani vse hranilne snovi bučk, je izjemno lahek in hiter za pripravo.
Moji gostje ga naravnost obožujejo!
Anja
Izbrani izdelki za vas
Morda bi vas zanimalo