5 živil, ki vplivajo na hitrejše staranje

Obstaja že ogromno »navodil«, s katerimi živili naj ohranimo svojo mladost – torej, veliko anitoksidantov, omega 3 in 6 maščobnih kislin ter veliko vode. Mi pa razkrivamo živila, ki se jim moramo v svojem vsakdanu čimbolj izogniti, če želimo ohraniti lepo ter napeto kožo. Adijo gubice!

image

  1. Sol

Sol ali natrijev klorid negatuvno vpliva na odvajanje vode s telesa. To lahko povzroči zabuhlost, ki se kaže predvsem na obrazu. Da se le-tej izognete, priporočamo vsakodnevno uporabo kremice, ki vsebuje kofein.

  1. Energijske pijače

Ja, res je. Energijske pijače vsebujejo velike količine sladkorja, poleg tega pa jim osvežilen okus dajejo kisline, ki so jim primešane. Te počasi, a vztrajno uničujejo sklenino vaših zob. Da bi se temu problemu z lahkoto izognile in med treningom še vedno pile vaš najljbuši energijski napitek, vam priporočamo, da ga pijete skozi slamico in tako preprečite stik pijače z zobmi.

  1. Pikantna hrana

Kljub temu, da nam pikantno včasih zapaše, se moramo opomniti, da le-ta povzroča rdečico. Pikantne začimbe povzročajo razširitev žil, kar lahko na dolgi rok privede tudi do pojava aken.

  1. Preveč zapečena hrana

Ste si že kdaj preveč popekle toast in ga kar pojedle? Tega ne nardite nikdar več!

Zažgani del dobesedno zogleni, to oglje pa povzroča razpad kolagena v koži – kar pomeni, da še pospeši proces staranja naše kože.

  1. Alkohol

Ja, seveda – tudi alkohol vpliva na to, da izgledamo starejše, kot v resnici smo. Ker vsebuje veliko toksinov jih naše telo vseh ne more prečistiti. Ti se nato nalagajo v jetrih, kar se kaže na naši koži v obliki aken, zabuhlosti in gubic.

Poleg tega alkohol vpliva tudi na slabšo kvaliteto našega spanca. Utrujenost pa – kot že vse vemo – povzroča gubice okrog oči ter neenakomerno pigmentacijo kože na obrazu.

Izbrani izdelki za vas