To so težave 20., 30. in 40. letnic!

Ste se kdaj vprašale, zakaj ste se še 10 let nazaj lahko skoraj brez težav shujšale na tisto idealno težo? Kaj se je spremenilo? Med različnimi starostnimi skupinami prihaja tudi do različnih načinov hujšanja oziroma doseganja svoje popolne postave. Kljub tem razlikam, pa vsem še vedno nekaj ostaja enako – da se znotraj vsake starostne skupine pojavljajo specifične težave, ki pa jih z malce domišljije lahko odpravimo!

image

V vaših 20. letih:

Skupinske večerje

V mlajših letih večina še nima partnerja, zato ima večjo svobodo pri prehranjevanju. Več je obiskov prijateljev in skupnih večerij, ki se prenesejo še v polnočne prigrizke...

Naj izdamo trik, kako boste lahko pripravili odlično večerjo za svoje prijatelje, ob tem tudi pazili na svojo postavico. Gostitelj določa, kaj bo na meniju, zato lahko vedno izberete bolj zdravo obliko večerje – namesto navadnih testenin izberite polnozrnate, raziskujte nove okuse s pomočjo bulgurja, divjega riža, kvinoje, itd. Tako boste hkrati presenetili sebe in tudi svoje prijatelje. 

Prehranjevanje ob televiziji

Življenje mladih je dandanes hitrejše, kot je bilo kdajkoli prej. Zajtrk pojemo ob preverjanju elektronskih sporočil, kosilo pa kar ob televiziji pri preverjanju aktualnih novic.

Kadar jemo ob zaslonu, pa naj si bo to mobitel, televizija ali računalnik – to vpliva na povečanje porcije, ki jo pojemo. Slednje lahko vodi v prenajedanje, saj se na koncu prebranih mailov sploh ne zavedamo, da smo pojedli veliko več, kot bi, če bi svojo pozornost usmerili le na prehrano.

Polnočni prigrizki

Ločevanje med obroki v 20. letih ni tako močno začrtano, zato si lahko v teh letih privoščimo, da kar naprej nekaj jemo. Da se lahko pohvalimo s privlačno postavo, se lahko zahvalimo le hitri prebavi. 

To nenehno »žvečenje« pa se ne konča niti zvečer, ko naj bi dali telesu čas, da prebavi hrano od celega dne in mu ponoči omogočili počitek. Zvečer si privoščimo še kepico sladoleda, sendvič ali pa muffin – kar nam je pri roki. Zato naš spanec ni tako globok, zjutraj pa se prebudimo še bolj lačni, kot bi se sicer.

 

V vaših 30. letih:

Primanjkuje vam časa za vadbo

V teh letih se ponavadi soočamo z materinstvom, pri katerem je izziv najti že čas za ščetkanje zob in skok pod prho, kaj šele najti čas za vadbo…

Najočitnejša rešitev za to, da si najdemo čas za vadbo, je, da prosimo babice za pomoč pri varstvu otroka in skočimo v fitnes. Če smo malce bolj iznajdljivi, lahko kar med otrokovim spanjem naredimo trening doma, obujemo rolerje ali pa tekaške copate in se z vozičkom odpeljemo skozi park. Presenečeni boste, kako hitro se boste znebili tečnih oblogic z le nekaj miganja.

Hladilnik je vedno prazen

Tudi napolnjen hladilnik kar naenkrat postane nov izziv. Svoj nakupovalni listek morate prilagoditi še eni osebi in ključnega pomena je, da se ogibate nezdravim in naprej pripravljenim jedem. Kljub temu, da vam primanjkuje časa, sta družina in zdravje na 1. mestu.

Zato morate poskrbeti, da bo vaš hladilnik vedno poln svežega sadja, zelenjave, pustega mesa in polnozrnatih testenin – tako boste vedno našla nekaj, s čimer boste svoje najdražje lahko prijetno presenetili.

 

V vaših 40. letih:

Zmanjšanje mišične mase

S staranjem našega telesa, seveda prihaja tudi raznovrstnih sprememb. S tem pa tudi do slabljenja in upadanja mišične mase ter do upočasnjenega metabolizma. Slednjega lahko pospešimo tako, da skozi cel dan jemo čim več beljakovin ter treniramo z utežmi.

Izredno pomembno je, da svoje obroke razporedimo skozi celoten dan, tako da svojemu metabolizmu damo dovolj časa, da beljakovine pretvori v energijo in jih ne spravi v maščobne obloge.

Vaša kuhinja si privošči dopust

Vedno več je dni, ko se kar ne spravite v kuhinjo, da bi pripravili sveže kosilo. Prehitro se zatečete k zmrznjeni ali k že pripravljeni hrani, pri kateri sploh ne veste, kako je pripravljena.

Trik, ki ga lahko uporabite, je ta, da se vsak večer domislite jedilnika za naslednji dan. Tako boste imela boljšo motivacijo za pripravo kosila, ki se ga boste tudi sami veselili! 

 

Slimmium linija

Izbrani izdelki za vas