TOP nakupovalni listek

Vedno imam težave s tem, da grem v trgovino in pozabim, kaj moram kupiti.

image

Če se to dogaja tudi vam, sem sestavila najboljši nakupovalni listek, ki bo pomagal da bodo vaši obroki:

  • zdravi;
  • polni beljakovin;
  • nasitni;
  • brez slabih maščob;

Meso in ribe

Meso je vedno dobra izbira za kosilo, saj vsebuje ogromno beljakovin in dobrih maščob. S pomočjo beljakovin boste poskrbeli za energijo in sitost za dalj časa.

Ribe so prav tako polne beljakovin in zdravih maščob. Osredotočite se na bolj mastne ribe, kot so losos, postrvi in sveže školjke, ki vsebujejo tudi omega 3 maščobne kisline in poskrbijo za zdravo delovanje srca in možganov.

Mlečni izdelki

Poskusite se izogniti temu, da kupujete cel kos svojega najljubšega sira, saj ga boste prehitro pojedli – rajši kot to vzemi že narezan sir in tako omejite količino kalorij.

Ste že poskusili grški jogurt? Skupaj z žličko medu in sadjem si lahko pripravite nizkokaloričen zajtrk ali malico, pa še odliiičnega okusa je.

Sveže sadje in zelenjava

Večino pomembnih hranil, vitaminov in mineralov pridobimo prav iz teh svežih sestavin. Poskusite jesti čimbolj obarvano – rdeče, zeleno, rumeno, vijolično.  Pazite le na to, da sadje in zelenjavo jeste sproti, saj s časom, ko sadje in zelenjava čakata v skledi – izgublja več vitaminov.

Testenine in riž

Testenine so ena najlažjih in tudi najhitrejših stvari, ki si jih lahko privoščimo za kosilo. Nikakor se ne bojte eksperimentiranja z njimi – namesto navadnih preizkusite še polnozrnate testenine, divji riž, kvinojo, bulgur in tako na svoj jedilnik vsak dan znova vnesite nekaj novega.

Težave s spominom? 

Se vam pogosto zgodi, da pozabite kaj morate storiti, kupiti. Nikoli ne najdete svojih ključev ali denarnice? Služba od vas zahteva več mentalnega napora in večopravilno delo?

Miselne sposobnosti so osnova našega mišljenja in pomnjenja. Slabšanje spomina se prične zaradi kombinaciježivljenjskega sloga (stres, prehrana) in oslabljene prekrvavite možganov. Opazimo jih kot pozabljivost in moten miselni tok. S starostjo in slabšanjem stanja lahko nastopi tudi demenca.

Gingko Gold vsebuje koncentriran izvleček Ginkga bilobe, ki pripomore k ohranjanju spomina in miselnih funkcij ter preprečuje starostno pešanje spomina 

  • Posebna oblika tablet - deluje takoj!
  • Pomaga preprečiti starostno pešanje spomina
  • Pomaga ohranjati miselne sposobnosti
  • Vsebuje koncentriran izvleček Ginkga bilobe

Na nakup 2 škatlic s 25% popusta >>