Upočasnimo proces staranja

Staranje je biološki proces, ki vodi k upadu bioloških funkcij in sposobnosti organizma, da se prilagodi metaboličnemu stresu.

image

Staranje lahko torej označimo kot vseživljenjski proces, ki traja od rojstva do smrti. Vsak od nas bi rad upočasnil proces staranja. Posebno ženske rade ohranjamo mladosten videz in preizkusimo vsako novost, ki jo zasledimo, žal pa je malo krem, ki bi se lahko pohvalile s postavljanjem novih meril v znanosti. Ena takšnih je krema Undo – inovacija v svetovnem merilu, ki se lahko pohvali z dvema mednarodnima patentoma.

Kolagensko strukturo v koži sestavljajo kolagenske niti in elastin. Kolagenske niti morajo biti v optimalni količini, nepoškodovane in natančno povezane med seboj. Struktura kolagenske mreže se ves čas spreminja. Razgradnjo kolagenskih niti povzročijo določeni encimi – metaloproteinaze, katerih aktivnost se s starostjo povečuje. Poleg staranja pa na aktivnost encimov vplivajo tudi sončni žarki, onesnažen zrak, stres, hormonska nihanja, prehrana… Posledično kolagenska struktura še dodatno oslabi, koža postane neelastična, mlahava, pojavijo se vedno bolj izrazite gube. Obnova kolagenske mreže mora biti hitra in učinkovita, da ne pride do poslabšanja kakovosti kože. Ker je izboljšana kolagenska struktura, je koža na površini bolj gladka, sijoča, čvrsta, gube pa manj globoke in manj vidne.

Undo krema zavira razpadanje kolagenske mreže, spodbudi nastanek novih kolagenskih vlaken in izboljša strukturo kože. Poleg tega pa so v kremi močni antioksidanti (vitamini A, C, E), ki zmanjšajo učinek prostih radikalov v koži.

Izbrani izdelki za vas