Kdo je Urša Tori?

V hitrem tempu našega življenja, nam delovnim ženskam primanjkuje časa zase in svoje telo. Vendar sama stremim k temu, da energijo črpam iz sebe in jo podajam naprej, tistim, ki so je potrebni. Najlažje energijo najdemo v sebi, le-to jaz dosegam s pomočjo vaj, ki hkrati vključujejo elemente pilatesa, joge, baleta in jih povezujem z razteznimi vajami.

image

Največji izziv vsakega posameznika je izvajati težko vajo brez vidnega napora.  

S preprostimi vajami dosegamo:              

  • aktivacijo biološke ure,
  • povezavo uma s telesom (mindbody),
  • lepo, vzravnano in pokončno držo, ki izhaja iz naših okrepljenih abdominalnih (stabilizacijskih) mišic trupa,
  • večjo samozavest,
  • več energije in s tem večjo produktivnost.

Potrebno si je vzeti čas ZASE!

Lahko bi rekli, da sem perfekcionistka

Nisem perfektna, vedno pa k temu stremim. Zavedam se, kakšne so posledice nestrokovno odvodene vadbe, ki lahko pripeljejo do poškodb in bolečin v predelu hrbtenice, kolen, kolkov in gležnjev. Zato sem pri izvajanju in opisovanju vaj vedno jasna, precizna in natančna.

Za strokovnost in inovativnost vadb se redno izobražujem in obiskujem simpozije ter delavnice po celem svetu. S tem odkrivam nove vadbe in premikam meje svojega telesa.

NASVET: Hrbtenica narekuje gibanje našega telesa in uma, ohrani ju zdrava, gibljiva in jasna.

PRIPRAVA-AKTIVACIJA ZADNJICE

Sedimo na stolu s poravnano hrbtenico. Stisnemo skupaj sedne kosti in jih nato sprostimo. Zadnjica se aktivno dvigne in nato spusti.

image

NAPAČNO SEDENJE

Hrbtenica je upognjena. Nagnemo medenico nazaj brez aktivacije zadnjice (ni stiska sednih kosti) in stiska trebušnih mišic.

image

PRAVILNO SEDENJE

Nevtralna, poravnana drža z aktivnim stiskom trebušnih mišic proti notranjosti in hkratnim stiskom sednih kosti. Noge so v odnoženju, stopala obrnjena navzven, dlani počivajo na stegnih.

image

Lep preostanek dneva, Urša Tori

ZA BOLJ RADOVEDNE: www.viktorius.si


Izbrani izdelki za vas