Ustavite kapljice zadrege na naraven način

Urinska inkontinenca oz. uhajanje urina prizadene kar 10 do 15 odstotkov prebivalstva, kar 70 odstotkov prizadetih pa nikoli ne obišče zdravnika. Urinska inkontinenca predstavlja pereč problem, saj se osebe zaradi pogostih odhodov na stranišče in uhajanja urina odmaknejo iz družbe in začnejo zapirati vase.

image

Urinska inkontinenca kar dvakrat pogosteje prizadene ženske kot moške. Več kot 70 odstotkov ljudi o svoji težavi ne spregovori niti z osebnim zdravnikom, oz.  – kakor to pove Dr. Ukmarjeva – »spregovorijo takrat,  ko izvejo, da jim zdravnik lahko predpiše ˝plenice na recept˝.« Če bi ukrepali pravočasno, pa bi bile te težave lažje rešljive!

Začnimo na začetku. Kdaj se urinska inkontinenca najpogosteje pojavi?

Nehoteno uhajanje urina lahko nastopi v vseh starostnih obdobjih. Pri moških najpogosteje ob povečanju prostate oz. po njeni operaciji. 

Pri ženskah pa se običajno pojavi:

  • po porodu, ko pride do oslabelosti mišic medeničnega dna,
  • v menopavzi zaradi neravnovesja hormonov in
  • v tretjem življenjskem obdobju zaradi splošne oslabelosti vezivno-mišičnega tkiva in posledično popuščanja mišic medeničnega dna, ki so ključnega pomena pri preprečevanju inkontinence.

Ampak poznamo več vrst inkontinence, kajne?

Tako je. Pri ženskah je najpogostejša stresna inkontinenca, ko urin uhaja pri povečanem pritisku  v trebušni votlini (pri kašljanju, kihanju, smehu, ...). Poznamo tudi urgentno inkontinenco, ki nastane zaradi nehotenega stiska mišic sečnega mehurja. 

Pri tem se zveča pogostost uriniranja (tudi do več kot 20-krat dnevno), ki ga pogosto spremlja uhajanje urina. Lahko pa se pojavi mešana inkontinenca, ki je kombinacija zgoraj opisanih stanj.

Lahko urinsko inkontinenco pozdravimo? 

Ne glede na vzrok, spol in starost se nezdravljena inkontinenca z leti poslabšuje.

Osnovne preiskave opravimo že družinski zdravniki, diagnozo inkontinence pa praviloma postavi specialist (urolog, ginekolog). Glede na vzrok in vrsto inkontinence se odločimo za način zdravljenja.

Kako pa si lahko pomagamo sami?

V osnovi je pomemben zdrav življenjski slog, zadostno uživanje tekočine in izogibanje določenim ostrim začimbam ter alkoholnim in gaziranim pijačam, ki dražijo sečni mehur.

Poleg naštetega lahko posežemo tudi po naravnih izdelkih, ki krepijo mišice medeničnega dna in uravnavajo nivo hormonov

Učinkovit in poznan je naravni izdelek Urifar Inko. Ta vsebuje naravni izvleček bučnih semen in sojine izoflavone in deluje ugodno na hormonsko ravnovesje in mišice sečnega mehurja. Izdelek je namenjen tako ženskam, kot tudi moškim, ki imajo težave z uhajanjem urina (stresno in urgentno inkontinenco),pozitivne učinke pa opazimo že po 14 dneh

S Sensilabom ste pripravili posebno akcijo, ki je namenjena prav za tiste, ki se soočajo z urinsko inkontinenco. Za kaj pravzaprav gre? 

V zasebni zdravstveni ordinaciji Zdravje vsem žrtvam urinske inkontinence že od lanskega poletja ponujamo terapijo stimulacije mišic medeničnega dna ali krajše TMP. Gre za neinvazivno obliko zdravljenja na osnovi elektromagnetnega polja. 

V tujini se metoda uporablja že več kot 20 let in po njihovih podatkih je učinkovitost več kot 90 odstotna. Za uspešnost zdravljenja je potrebnih 16 terapij od 2 do 3-krat tedensko. Terapija traja 25 minut in se izvaja se na posebnem stolu. 

Izbrani izdelki za vas