Pri vsakem naročilu nad 30 € prejmete še Vitamin D3 2000 IU popolnoma BREZPLAČNO!

V "ta suhe" kavbojke do valentinovega

1. feb. 2016

Valentinova dieta oz. WaterLost dieta je "dieta na hitro", ki s pospeševanjem izločanja odvečne vode iz telesa zagotavlja hitro izgubo kilogramov in videz vitkosti. Preprosto, hitro in učinkovito.

Hitra dieta z izločanjem odvečne vode je sicer učinkovita, a se moramo zavedati, da na ta način izgubimo večinoma vodo, ne maščobnih oblog. Četudi bomo lahko čez teden dni oblekli svoje »tasuhe kavbojke« brez nadaljnje primerne prehrane in gibanja rezultatov ne bomo ohranili.

Valentinova oz. WaterLost dieta

Valentinova dieta ali WaterLost dieta je dieta z izločanjem odvečne vode iz telesa. Je najhitrejša rešitev za oblikovanje telesa. Temelji na uživanju živil, ki pospešujejo izločanje odvečne vode in s tem zmanjšuje zabuhlost in daje videz vitkosti.

Zakaj pospešeno izločiti odvečno vodo

Dojenčkovo telo je ob rojstvu sestavljeno iz 75% vode. Ko odrastemo, se ta delež zmanjša na približnih 60%. A pozor! Zaradi nezdravega načina življenja se lahko ta odstotek drastično poveča, s tem pa se poveča tudi naša telesna teža.

Če izberemo dieto z izločevanjem vode, lahko v nekaj dneh dosežemo hitre rezultate, ki se pokažejo kot:

  • manj zabuhlosti
  • izguba kilogramov 
  • boljše počutje

Dieta temelji na uživanju živil in prehranskih dopolnil, ki pospešujejo izločanje odvečne vode iz telesa in razstrupljajo.

Živila z močnim diuretičnim učinkom predvsem uravnavajo presnovo v telesu, zato delujejo tudi blago razstrupljevalno. Dieta z izločanjem vode zato ne le vpliva na vitko linijo, ampak tudi na boljše počutje.

Waterlost dieta – adijo, voda!

WaterLost je prehransko dopolnilo, ki v 15-dneh izloči vso odvečno vodo iz telesa. Če njegov učinek podpremo s posebno dieto, lahko v 15 dneh izgubimo tudi do 5 kg.

Seveda pa je naš uspeh odvisen od spola, let, prehranskih navad, začetne teže in presnove.

Rezultati diete so odvisni tudi od trenutne količine odvečne vode v telesu. Če trenutno zadržujemo veliko odvečne vode, bodo rezultati boljši.

Kaj naj jem?

Dovoljeno

Odsvetovano

RAZNO:  
Losos (svež) Delikatese
Ovseni kosmiči Sladice
  Slani prigrizki
SADJE:  
Limona  
Črni ribez  
Figa  
Mango  
Melona  
Borovnice  
Papaja  
Breskve  
Lubenica  
Jagode  
ZELENJAVA:  
Šparglji  
Stebelna zelena  
Kumara  
Brstični ohrovt  
Rdeča pesa  
Zelje  
Jajčevec  
Zelena solata  
Regrat  
Čebula  
Česen  
Korenje  
Artičoke  
Redkvice  
Paradižnik  
Špinača  
ZAČIMBE:  
Jabolčni kis Sol (v večji količini)
Čili Bel sladkor
Vodna kreša  
Peteršilj  
Gvarana  
Ingver  
Kajenski poper  
Koriander  
PIJAČE:  
Kava Sladke gazirane pijače
Zeleni čaj  
Korenčkov sok  
Brusnični sok  
Limonada  

 

5 pravil

  1. Vsako jutro na tešče spijte sok ½ limone ali žlico domačega jabolčnega kisa
  2. Zajtrk naj bo sestavljen iz svežega sadja (zmešanega v smoothie, narezanega ali celega). Popijte 1 kapsulo WaterLost.
  3. Kosilo naj vključuje vsaj 4 izmed priporočenih živil.
  4. Večerja naj vključuje vsaj 3 priporočena živila. Popijte 1 kapsulo WaterLost.
  5. 15 dni se izogibajte odsvetovanih živil. Na dan, ko se prekršite, bodite aktivni vsaj pol ure.
Valentinova dieta je "hitra" dieta, ki naj ne bi trajala več kot 14 zaporednih dni. Med eno in drugo škatlico WaterLost kapsul velja narediti odmor!

Zakaj sploh zadržujem vodo?

Razlogi za prekomerno zadrževanje vode so lahko različni. Strokovnjaki so večinoma zedinjeni, da gre predvsem za sledeče razloge:

Nutricistični vzrok težave:

Lahko nam manjka vitaminov skupine B (B1, B6, B5), lahko gre za posledico visoko-beljakovinske diete. Pogost razlog je tudi uživanje močno predelane hranev restavraciji ali doma (slani prigrizki, delikatese, kupljene sladice itd.).

Umetna živila ali izdatna mera beljakovin, lahko obremenijo ledvice, s tem pa zmanjšajo njihovo delovanje in redno izločanje vode.

Pomanjkanje telovadbe:

Pomanjkanje fizične aktivnosti je velik razlog za zadrževanje vode. Če smo zaposleni v službi, kjer veliko sedimo ali stojimo, je pomanjkanje telovadbe še toliko bolj kritično.

S polurno vadbo 3x na teden bomo uspeh naše diete močno povečali!