3 vaje, s katerimi boste hujšali že navsezgodaj

Pravijo, da se po jutru dan pozna. In res je tako! Vadba pred zajtrkom vam pomaga izgubiti dodatno težo, zato – akcija!

image

Če niste jutranji tip in vam potenje v fitnesih ne predstavlja idealne jutranje telovadbe, imamo rešitev! Začnimo!

Vaja za lep trebušček in zapeljive noge

To je vaja, ki jo dobro poznajo vsi navdušenci nad jogo – bojevnik. Stopimo v širok razkorak, med njima naj bo vsaj en meter prostora. Levo stopalo obrnemo navzven in pokrčimo koleno pod kotom 45 stopinj. Zadnja noga ostane iztegnjena.

Roke razširimo in jih držimo v višini ramen, ki so sproščena. Dlani so obrnjene proti tlom. Glavo in pogled usmerimo čez koleno. Vrat je dolg. Naredimo štiri dolge vdihe.

Roke dvignemo proti stropu, in sicer do širine ušes, levo nogo iztegnemo. Pazimo, da so trebušne mišice ves čas te vaje napete, teža telesa pa je enakomerno razporejena na obeh stopalih. Menjavamo položaj. Naredimo 8 ponovitev.

Ta vaja vas bo dobro pripravila tudi na nov delovni dan, saj bo vašemu telesu prinesla novo energijo, usmerila pozornost in pomirila vse strahove.

Da bo vaše telo res sproščeno …

… naredimo strešico. Postavite se na vse štiri, iztegnite noge (če zmorete, naj bodo stopala na tleh) in zadržite položaj. V položaju ostanite vsaj 1 minuto. Naredimo štiri globoke vdihe.

Vaja bo tekače nagradila z manjkajočo energijo pred težko tekmo, nagradila pa bo tudi tiste, ki so dan preždeli v pisarni. Še posebej jo priporočamo ženskam in tistim, ki so nagnjeni k osteoporozi.

Poza strešice bo poskrbela pospešeno cirkulacijo, zmanjšala bolečine v hrbtu ter odpravila tenzijski glavobol.

Golob za stimulacijo notranjih organov

Začnite v položaju strešice. Z vdihom peljemo desno koleno naprej in ga postavimo med dlani. Od izdihu postavimo desno peto pred medenico, zadnjo nogo pa iztegnemo nazaj. Nart leve noge položimo na tla. Rahlo se nagnemo nazaj. Od vdihu odpremo roke vstran in navzgor, ob izdihu pa jih združimo. Pogled usmerite navzgor. Naredite štiri globoke vdihe.

Zamenjate položaj in ponovite z levo nogo naprej.

Golob z eno nogo bo raztegnil globoke gluteuse, dimlje in ledveni predel. Vaja bo stimulirala notranje organe in vas rešila stresa. Vse vaje lahko ponovite večkrat.

Vadba pred zajtrkom je najboljša za hujšanje

Britanski strokovnjaki so ugotovili, da je vadba pred prvim obrokom v dnevu najbolj učinkovita.

V čem je trik?

Potenje na prazen želodec pokuri namreč več telesne maščobe, kar pomeni, da boste tiste odvečne kilogramčke okoli pasu, trebuha in stegen izgubili še hitreje! Imamo še en dober razlog, da pomigate še pred zajtrkom: vadba bo prispevala tudi k znižanju maščob, ki mašijo arterije.

Izbrani izdelki za vas