Valentinova oz. WaterLost dieta

Valentinova dieta oz. WaterLost dieta je "dieta na hitro", ki s pospeševanjem izločanja odvečne vode iz telesa zagotavlja hitro izgubo kilogramov in videz vitkosti. Preprosto, hitro in učinkovito.

image

Hitra dieta z izločanjem odvečne vode je sicer učinkovita, a se moramo zavedati, da na ta način izgubimo večinoma vodo, ne maščobnih oblog. Četudi bomo lahko čez teden dni oblekli svoje »tasuhe kavbojke« brez nadaljnje primerne prehrane in gibanja rezultatov ne bomo ohranili.

Valentinova oz. WaterLost dieta

Valentinova dieta ali WaterLost dieta je dieta z izločanjem odvečne vode iz telesa. Je najhitrejša rešitev za oblikovanje telesa. Temelji na uživanju živil, ki pospešujejo izločanje odvečne vode in s tem zmanjšuje zabuhlost in daje videz vitkosti.

Zakaj pospešeno izločiti odvečno vodo

Dojenčkovo telo je ob rojstvu sestavljeno iz 75% vode. Ko odrastemo, se ta delež zmanjša na približnih 60%. A pozor! Zaradi nezdravega načina življenja se lahko ta odstotek drastično poveča, s tem pa se poveča tudi naša telesna teža.

Če izberemo dieto z izločevanjem vode, lahko v nekaj dneh dosežemo hitre rezultate, ki se pokažejo kot:

  • manj zabuhlosti
  • izguba kilogramov (do 5 kg)
  • boljše počutje

Dieta temelji na uživanju živil in prehranskih dopolnil, ki pospešujejo izločanje odvečne vode iz telesa in razstrupljajo.

Živila z močnim diuretičnim učinkom predvsem uravnavajo presnovo v telesu, zato delujejo tudi blago razstrupljevalno. Dieta z izločanjem vode zato ne le vpliva na vitko linijo, ampak tudi na boljše počutje.

Waterlost dieta – adijo, voda!

WaterLost je prehransko dopolnilo, ki v 15-dneh izloči vso odvečno vodo iz telesa. Če njegov učinek podpremo s posebno dieto, lahko v 15 dneh izgubimo tudi do 5 kg.

Seveda pa je naš uspeh odvisen od spola, let, prehranskih navad, začetne teže in presnove.

Rezultati diete so odvisni tudi od trenutne količine odvečne vode v telesu. Če trenutno zadržujemo veliko odvečne vode, bodo rezultati boljši.

Kaj naj jem?

Dovoljeno

Odsvetovano

RAZNO: 
Losos (svež)Delikatese
Ovseni kosmičiSladice
 Slani prigrizki
SADJE: 
Limona 
Črni ribez 
Figa 
Mango 
Melona 
Borovnice 
Papaja 
Breskve 
Lubenica 
Jagode 
ZELENJAVA: 
Šparglji 
Stebelna zelena 
Kumara 
Brstični ohrovt 
Rdeča pesa 
Zelje 
Jajčevec 
Zelena solata 
Regrat 
Čebula 
Česen 
Korenje 
Artičoke 
Redkvice 
Paradižnik 
Špinača 
ZAČIMBE: 
Jabolčni kisSol (v večji količini)
ČiliBel sladkor
Vodna kreša 
Peteršilj 
Gvarana 
Ingver 
Kajenski poper 
Koriander 
PIJAČE: 
KavaSladke gazirane pijače
Zeleni čaj 
Korenčkov sok 
Brusnični sok 
Limonada 

 

5 pravil

  1. Vsako jutro na tešče spijte sok ½ limone ali žlico domačega jabolčnega kisa
  2. Zajtrk naj bo sestavljen iz svežega sadja (zmešanega v smoothie, narezanega ali celega). Popijte 1 kapsulo WaterLost.
  3. Kosilo naj vključuje vsaj 4 izmed priporočenih živil.
  4. Večerja naj vključuje vsaj 3 priporočena živila. Popijte 1 kapsulo WaterLost.
  5. 15 dni se izogibajte odsvetovanih živil. Na dan, ko se prekršite, bodite aktivni vsaj pol ure.

Zakaj sploh zadržujem vodo?

Razlogi za prekomerno zadrževanje vode so lahko različni. Strokovnjaki so večinoma zedinjeni, da gre predvsem za sledeče razloge:

Nutricistični vzrok težave:

Lahko nam manjka vitaminov skupine B (B1, B6, B5), lahko gre za posledico visoko-beljakovinske diete. Pogost razlog je tudi uživanje močno predelane hranev restavraciji ali doma (slani prigrizki, delikatese, kupljene sladice itd.).

Umetna živila ali izdatna mera beljakovin, lahko obremenijo ledvice, s tem pa zmanjšajo njihovo delovanje in redno izločanje vode.

Pomanjkanje telovadbe:

Pomanjkanje fizične aktivnosti je velik razlog za zadrževanje vode. Če smo zaposleni v službi, kjer veliko sedimo ali stojimo, je pomanjkanje telovadbe še toliko bolj kritično.

S polurno vadbo 3x na teden bomo uspeh naše diete močno povečali!

Izbrani izdelki za vas