Vas je opeklo?

Neprevidno izpostavljanje sončnim žarkom lahko privede do neprijetnih opeklin kože, lahko pa ima tudi dolgotrajne negativne učinke. A dobra novica je, da lahko s 5 preprostimi koraki svoji koži povrnete zdravje in mladostni videz. Poglejte, kako.

image

1. korak: Izogibajte se soncu

Izogibajte se sončnim žarkom in preprečite nove poškodbe kože, ki se bo medtem lahko obnavljala. Sicer pa ne pozabite uporabljati kreme za sončenje s čim višjim zaščitnim faktorjem.

2. korak: Očistite kožo na pravi način

Pomembno je, da kožo pravilno negujete, tako je za odstranjevanje odmrlih celic bolj priporočljiva uporaba kemičnih sredstev kot pa fizični piling. Na ta način se boste učinkovito in enakomerno znebili odmrlih celic.

3. korak: Dnevno uživajte vitamine

Vitamin E, veliko ga je v rastlinskih oljih, popravi škodo, ki jo je na vaši koži pustilo izpostavljanje soncu. Skupaj z vitaminoma C in A je močan antioksidant, zato zaščiti kožo pred nevarnim delovanjem UV žarkov ter pomaga pri tvorbi kolagena, ki je 'gradnik' kože.

4. korak: S koencimom Q10 obnovite kožo

Koencim Q10 ima ključno vlogo pri obnavljanju vaše kože in ga telo tudi samo proizvaja, a zlasti po 40. letu starosti začne njegova sinteza v telesu padati, zato je pomembno, da ga pridobite v obliki prehranskega dopolnila.

5. korak: Navlažite kožo z oljem, ki vsebuje vitamin E

Koža se obnavlja, kadar ji povrnemo vlago. Zato je priporočljivo, da po tuširanju ali kopanju natrete kožo z oljem, ki vsebuje vitamin E – na primer z olivnim oljem, koža naj bo pri tem še vlažna.

6. korak: Uživajte betakaroten

Betakaroteni pospešujejo pigmentacijo kože in njeno regeneracijo. Kralj med betakaroteni je naravni astaksantin, ki ga pri Sensilabu dobite v obliki prehranskega dopolnila Sportasan.