Če vas šef spravlja ob živce, je čas za …

Vas šef/ica spravlja ob živce? So pritiski in zahteve vse večje, vi pa se počutite vse bolj obremenjeni in nezmožni ugoditi vsem zahtevam? Vas preplavljajo občutki krivde in tesnobe? Se zjutraj zbujate vse težje in s prvo mislijo na službo, o kateri ste sanjali celo noč? 

image

Žal so takšni občutki v današnjem času skoraj nekaj običajnega, a za naše telo pa imajo izredno hude posledice.

Stres lahko hitro preide v izgorelost. Ne le občutek nesposobnosti, naši odzivi postanejo upočasnjeni, mi pa smo nenehno utrujeni.

Ko vam stres ubija spanec

Vaše miselne funkcije se upočasnijo – kreativnost se poslovi, ambicioznost splava po vodi. Prežeti ste z občutkom tesnobe, ponoči ne morete več spati. Še takrat, ko bi se lahko spočili, vi razmišljate o službi! Telo je res čudno.

Ste nenehno bolni?

Da ste pregoreli, vam daje signal tudi vaš imunski sistem, ki je totalno oslabljen. O spolnosti sploh več ne razmišljate, vaša samozavest pa je dosegla najnižjo možno točko.

Možgani se tolažijo z mastno hrano

Začnete se tudi rediti, saj vam nagaja prebava, okoli trebuha pa se vam začenja nabirati maščoba. Nikakor se ne morete ubrzdati napadom lakote, najbolj vam gre po glavi mastna hrana. S to hrano se namreč vaši možgani potolažijo pred hudimi zunanjimi udarci.

K sreči pa ga lahko znova popeljete na prave, zdrave tirnice.

Če ste se znašli v primežu stalnega stresa in se prepoznate v kateremu od zgornjih simptomov, ste na dobri poti. Vzemite stvari v svoje roke!

Odlična pomoč so različne metode sproščanja (joga, meditacija, poslušanje sproščujoče glasbe, sprehod v naravi, ročna dela …), postavitev prioritet (zastavite si realne cilje in časovne roke), zadostna količina spanja in polnovredna, uravnotežena prehrana (o tem lahko več preberete med našimi novicami).

Vzeti si morate čas in zbrati dovolj energije. Mi verjamemo v vas!

Poskusite z naravnim izdelkom!

Telo pa boste učinkovito podprli tudi z naravnimi izdelki, ki pomagajo pri uravnavanju telesnega stresnega odziva oziroma preprečevanju razsajanja kortizola v krvi.

100% naravni izdelek, namenjen vsem, ki se soočajo s težavami zaradi preobremenjenosti s stresom, je AdrenaLux.

S preizkušenimi sestavinami izboljša delovanje nadledvične žleze, kjer nastajajo stresni hormoni, ter uravnovesi proizvodnjo ključnih hormonov, ki so potrebni za nadzorovanje stresa.

Gre za hormone, ki so ključni tudi za zdrav imunski sistem, normalno prebavo, dobro počutje, sposobnost koncentracije ter izboljšanje plodnosti in spolne sle.