Večerna nega kože

Če ste jutranjo nego kože že osvojili (nasveti iz članka Jutranja nega kože), nikar ne mislite, da vam zvečer ni treba nič storiti. Ponoči ima vaša koža možnost, da se resnično regenerira, spočije in vsrka vse koristne sestavine iz vaših najljubših izdelkov. Če torej želite, da se vaše gubice zgladijo in obraz zasije, pred lepotnim spancem preberite o popolnem ritualu za večerno nego kože. 

image

Odstranjevanje ličil

Po celem dnevu trdega dela si zaslužite odmor. Prav tako pa tudi vaša koža. Ne glede na to, kako utrujeni ste, si nikoli ne pozabite ličila pravilno in temeljito odstraniti. Zagotovo se ne želite zbuditi z maskaro pod očmi, ker si je niste dovolj temeljito očistili zvečer.

image

Nasvet: Uporabite sredstvo za odstranjevanje ličil na oljni osnovi, po temeljiti odstranitvi ličil pa kožo nežno očistite še z micelarno vodico, ki jo nanesete na bombažno blazinico. Obrišite z nežnimi gibi navzgor, dokler koža ni čista. Ne pozabite na vrat.

Čiščenje

Ena največjih napak pri večerni negi kože je preskakovanje čiščenja. Ne pozabite, da čiščenje in odstranjevanje ličil ni isto, zato je bistveno, da naredite oboje. Če boste odstranili samo ličila, se vaša koža ne bo znebila bakterij in umazanije, ki so se nabrale na vašem obrazu. Če želite zares očistiti obraz, si ga umijte potem, ko ličila že odstranite.

image

Nasvet: Uporabite peneče čistilo in ga vmasirajte v kožo. Obraz splaknite z vodo in kožo nežno obrišite.

Skrb

Za razliko od zjutraj imate zvečer morda nekaj več časa, da se koži bolj posvetite. Izkoristite ta čas za sprostitev z obrazno masko ali pilingom. Glede na potrebe svoje kože izberite vlažilno ali čistilno masko. Vsake 3 do 4 dni uporabite piling in se tako znebite odmrlih kožnih celic. Tako se boste negovalna sredstva in ličila še lepše nanesli, aktivnim sestavinam pa boste omogočili, da se bodo bolje vsrkala v kožo. Vendar ne pretiravajte! Če piling uporabljate prepogosto, boste namesto, da bi odstranili odmrle kožne celice, poškodovali kožo.

image

Nasvet: Če uporabljate kremasto ali glineno masko, jo po 20 minutah sperite s toplo vodo. Če uporabljate obrazne maske v krpicah ali nežne spalne maske, si po 15 minutah na kožo nežno nanesite aktivni serum. Pri uporabi mehanskega pilinga, ga vmasirajte v kožo in nato izperite. Če pa uporabljate kemični piling, ga nežno nanesite z bombažno blazinico in pustite, da se vpije.

Krema ali serum za oči

Pravijo, da so oči ogledalo duše. Pravijo tudi, da so prav oči tiste, na katerih se pokažejo prvi znaki staranja - v obliki gub okoli oči ali temnih krogov. Če želite videti tako mladi, kot se počutite, tega koraka res ne smete preskočiti. UNDO Eye Serum za oči lahko na občutljivih očesnih predelih naredi čudeže.

image

Nasvet: Pod vsako oko nanesite manjšo količino seruma in pustite, da se vpije.

Vlaženje

Da kožo pripravite na noč, ji ponudite požirek vode - od znotraj seveda! Uporabite svoj najljubši izdelek, ki ga bo vaša koža čez noč absorbirala, in tako poskrbite, da se boste prebudili sveži in negovani.

image

Nasvet: Uporabite majhno količino vlažilnega sredstva in ga nežno vmasirajte v kožo. Če želite biti prepričani, da boste izbrali pravo kremo za svojo kožo, izberite UNDO kremo. Z lahko, a hkrati bogato vlažilno kremo z anti-age formulo bo vaša koža videti vrhunsko! Deluje podnevi in ponoči, zato vam ni treba kupovati dveh različnih izdelkov. Mar ni to odlično?

Olje za obraz

Zadnji in edini neobvezen korak je, da zakrijete vse prej nanešene negovalne izdelke za nego kože. Po želji lahko dodajte kapljico ali dve obraznega olja. Tako boste ritual za nego kože še izboljšali in zagotovo tudi opazili spremembe. Zbudili se boste z občutkom, da je koža bolj navlažena, videti pa bo tako mladostno napeto, kot si tudi sami želite.

image

Nasvet: namažite 1 kapljico po celem obrazu in vratu.

Izbrani izdelki za vas