Veganski čokoladni sladoled

4. feb. 2016

Ko božanska sladica postane zdrava pregreha! Pomagajte si s Sensilab FOODS superživli.

Sestavine:

• 3 zamrznjene banane,
• ½ skodelice mandljevega masla,
• ¼ skodelice javorjevega sirupa,
• ¼ skodelice tahinija,
• 3 žličke Sensilab FOODS bio Macaccina,
• 3 žličke Sensilab FOODS bio Kakava v prahu,
• ½ žličke vanilije v prahu,
• 1 skodelica lešnikov ali mandljev.

Priprava:

V mešalniku ali blenderju zmešajte vse sestavine, razen oreščkov in banan. Dodajte zamrznjene banane in zelo na hitro premešajte. Pazite, da ne boste mešali predolgo, saj bo v tem primeru sladoled postal preveč tekoč. Ker ste uporabili zamrznjene banane, lahko tak sladoled takoj postrežete. Ponudite ga v primernih skodelicah in ga potresite z narezanimi lešniki ali mandlji.