Veganski presni malinin »CheseeCake«

7. mar. 2015 | Objavil Anja Bohinc

To je torta, ki jo enostavno MORATE poizkusiti. Četudi kašno sestavino malce zamenjate, dodate drugo sadje, sirup, nič zato. Izredno preprost recept, ki ne zahteva veliko dela in bo vedno znova navdušil. Po vrhu pa presna torta ohrani vsa hranila živil in je zato za telo zelo hranljiva in tudi zelo nasitna (mnogo bolj kot katera koli pečena torta).

Veganski presni malinin »CheseeCake«

Skorjica:

  • 2 kavni skodelici suhih mandljev
  • 7 izkoščičenih datljev
  • 1 in ½ žlice kokosovega olja
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • ½ čajne žličke soli

Masa:

  • 3 skodelice indijskih oreščkov (namočenih vsaj 2 uri)
  • Kavna skodelica kokosovega mesa (najbolje svežega – njami!)
  • ¾ kavne skodelice limoninega soka
  • 2/3 kavne skodelice kokosovega olja
  • ¾ kavne skodelice ali 1 kokosovega sladkorja
  • ¼ javorjevega sirupa (opcijsko – ali yacoona)
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta
  • ½ do 1 čajna žlička soli
  • 1 kavna skodelica (ali več) malin (ali katerega koli drugega najljubšega sadja)

Priprava:

  • Mandlje, datelje, kokosovo olje, vanilijo in sol zmiksajte v posodi s paličnim mešalnikom (ali katerim koli drugim blenderjem) dokler masa ne postane homogena.
  • Maso dobro razporedite v posodi, pritisnite jo ob dno (malce jo lahko pustite za ksneje, za ustvarjanje plasti)
  • V blenderju dodobra zmiksajte (morda boste potrebovali dodati malce vode, a zelo previdno z dodajanjem, da masa ne bi bila preveč vodena in torta ne bi uspela držati oblike) sestavine za maso – indijske oreščke, kokosovo meso, kokosovo olje, sirup, vanilijo in sol.
  • Polovico mase položite v posodo na »testo« ter vmes polovico sadja, ki ste ga izbrali, ter nato dodajte še malce skorjice, še drugo polovico mase in sadja. Tako boste ustvarili večplastno torto, ki bo bolj zanimiva za okus in lepša na pogled :)
  • Tortica naj počiva 2 uri v zmrzovalniku.

Uf, že zdaj malce zavidam vam ter vašim gostom za tole pogostitev :)

Anja

Oznake