Veganski sladoled iz kokosovega mleka

Veganski kremast sladoled? Je to sploh mogoče? Ja, seveda je :) Ne samo to, še ekstremno fantastičnega okusa je!

image

Sladoled je verjetno sladica, ki jo obožujemo skoraj vsi. Sama bi ga lahko jedla skoraj vsak dan.

Za voljo svoje intolerance na mleko in mlečne izdelke sem na poti do cilja – poiskati recept za veganski sladoled izumila slednjega.

To ni »kao« sladoled, ampak je čisto pravi kremasti, slastni in – kar je še posebej dobro za naš organizem – veganski sladoled.

In v čem je trik? Sila preprosto – v kokosovemu mleku :)

Polnomasten je, kremast in fantastičen za sladoled. V tem primeru vse ostale alternative – mandljevo mleko, sojino, riževo - enostavno ne sežejo kokosovemu mleku do kolen.

Recept?

Kokosovemu mleku preprosto dodamo koruzni ali kateri koli drugi škrob in sladilo ter kuhamo, dokler spojina ne postane gosto pudingasta. In “voila” – tukaj je osnova za sladoled. To je to.

Da bo sladoled kar se da kremast in se kristalčki ne bodo ustvarjali, predlagam da za sladilo uporabite agavin sirup, lahko tudi javorjevega ali yacoon. Odličen bo tudi kokosov sladkor.

Okus?

Okus je zaradi kokosovega mleka, jasno, kokosov. Meni je točno tak izjemen. Če si želite drugačnega okusa, predlagam,

  • da ga obogatite z nastrgano limeto
  • dodate bio kakav, ki ga ob kuhi stopite že na začetku
  • odličen je tudi z dodatkom vanilijeve esence ali
  • jagodove paste (zmiksane jagode in vmešane v spojino)


Kremo zmrznite in postrezite. V šalčakah ali na palčkah. Slastno, okusno in primerno za vegetarijance in vegane. Noro, kajne :)?

Anja