Velika noč: največji sovražnik jeter

Potica, kuhana šunka, pirhi, ocvirkovka, smetanov hren … Zakaj mora biti vse, kar je dobrega za jesti, tudi škodljivo? To se vedno znova sprašujejo številni, ki bi radi brez slabe vesti uživali v dobrotah praznično obložene mize.

image

Hja, tudi zato, ker naše telo ni bilo narejeno za pretiravanje. Prej za stradanje. Hrane naši pračloveški predniki niso ravno imeli v izobilju. In zanjo se je bilo treba krvavo potruditi. Na koncu pa smo z nekaj sreče pristali na raznih nizkokaloričnih bilkah, ki so se vlekle po zobeh, in če je bil ulov uspešen, na visoko beljakovinskem obroku. Skratka, sladkorji in maščobe v presežkih so za naše telo znanstvena fantastika, za katero nismo sprogramirani.

Če bi jetra govorila, bi kričala »Na pomoč!«

In zaradi tega tudi nismo najbolje prilagojeni za vse te presežke hrane, pod katero se šibijo obložene praznične mize. Med prazniki so tako najbolj na udaru jetra, naš glavni razstrupljevalni organ.

In če vse skupaj poplaknemo z alkoholom, pa gremo še povrhu na »čik pauzo«, naša jetra obupano dvignejo roke od nas. Tako nekako se jetrom godi, ko se mi veselimo ob obloženi velikonočni mizi.

Hepafar – in jetra bodo spet veselo delala.

Seveda vam ne pravimo, da se je treba odpovedati vsemu dobremu. Prazniki bi potem izgubil ves svoj čar! Predlagamo vam bolj sprejemljivo rešitev: varnostni pas za vaša jetra v obliki izdelka, ki vsebuje najboljše naravne snovi, s katerimi jih lahko zaščitite in poskrbite za njihovo dobro delovanje tudi takrat, ko pretiravate s hrano in pijačo.

Hepafar ima že več kot 11.000 zadovoljnih uporabnikov, ki so jim tudi krvni testi po redni uporabi potrdili izboljšanje vrednosti jetrnih encimov. Jetrni encimi pa so pomemben pokazatelj, kako se godi jetrom.

image

Hepafar je izdelek, s katerim lahko zaščitite svoja jetra pred velikonočnimi dobrotami. Vaša jetra kličejo na pomoč - pomagajte jim z izdelkom, ki mu zaupa že več kot 11.000 Slovencev!

Kako prepoznate, ali so vaša jetra preobremenjena?

Čeprav jetra ne bolijo oz. opozorijo na svojo zamaščenost šele v skrajno napredni fazi, lahko že blaga zamaščenost jeter vpliva na naše življenje! Prvi znak, pri katerem lahko posumimo, da so jetra preobremenjena, je zagotovo nabiranje maščobe okoli pasu in na trebuhu. Sledijo pomanjkanje energije in slabo počutje, prebavne težave, povišan holesterol in trigliceridi …

Hepafar varuje jetra na popolnoma naraven način

Hepafar vsebuje 3 skrbno izbrane sestavine, ki se med seboj dopolnjujejo in poskrbijo za optimalno delovanje jeter:

  • naravne fosfolipide, ki pomagajo pri obnovi jetrnih celic, saj fosfolipidi tvorijo celično membrano (kot nekakšno ovojnico vsake celice),
  • ekstrakt artičoke, ki z visoko vsebnostjo posebnih antioksidantov cinarinov podpira dobro delovanje jeter in zavira kopičenje maščob v jetrih, ter
  • vitamin E, ki zaščiti jetrne celice pred delovanjem prostih radikalov, škodljivih in zelo reaktivnih spojin, ki v jetrih, izpostavljenih številnim strupom, nastajajo ves čas.

Kako fosfolipidi pomagajo jetrom?

Ker so osnovni gradniki membran jetrnih celic. Ob različnih jetrnih boleznih so izvor težav prav spremembe na ravni celičnih membran, torej zaradi spremenjene vsebnosti in sestave njihovih fosfolipidov. Ker imajo sojini fosfolipidi sposobnost vgradnje v membrano jetrnih celic, zaščitijo jetra, saj:

  • zmanjšajo kopičenje maščob v jetrnih celicah,
  • povečajo regeneracijske sposobnosti jetrnih celic in
  • imajo pozitiven učinek na sestavo žolča, ki ima nalogo razgradnje maščob.