Vitamin C nas tudi pogreje

Ste vedeli, da vas lahko vitamin C tudi pogreje? Ko boste iz omare izbrskali svoja najtoplejša oblačila, si zagotovite tudi zadostno količino tega vitamina. Potrebovali ga boste!

image

Pred nami so jesenski meseci, ko zunaj začne zavijati veter in dež pokvari tiste prijetne jesenske izlete. To je tudi obdobje, ko pričnemo šteti prehlade in iz omare vleči najtoplejše puloverje, šale, kape in rokavice.

Seveda, topla oblačila in hrana, ki pogreje, so najbolj očitna pomoč, ko se srebro spušča proti nuli. Pa veste, da vas lahko pogreje tudi vitamin C? Ja, ne bo vas branil le pred prehladi, dejansko vas bo grel, ko se bo shladilo.

Ne glede na spremembe temperature v naši okolici, je naše telo sposobno ohranjati konstantno telesno temperaturo. To seveda velja do neke mere, običajno vsaj dokler spremembe temperature niso ekstremne in jim nismo izpostavljeni predolgo.

Ko nas preplavi občutek, da nas zebe, je to predvsem obvestilo našega telesa, da je vključilo svoje mehanizme za gretje. Poleg tega nas s tem tudi opozori, da se bo sčasoma treba obleči ali pa se odpraviti na toplo.

Občutek mraza pa ni, kot to nekateri med nami zmotno mislijo, znak oslabelega imunskega sistema.

Pozimi lahko pojemo kakšno kalorijo več

Kadar nas zebe, se začnemo tresti, s čimer mišice v našem telesu ustvarijo več toplote. Drgetanje mišic pa za svoje delo potrebuje tudi več energije, ki jo pridobijo iz zaužite hrane.

Poleg večjega vnosa kalorij, pa za vzdrževanje telesne toplote, potrebujemo tudi dovolj vitamina C. Ta namreč pospešuje metabolizem in tako prispeva k tvorbi telesne toplote.

Ko nastopi hladno obdobje, »ogrevalna« funkcija vitamina C po pomembnosti prehiti ostale, saj je ključnega pomena za naše preživetje.

Povečajte vnos vitamina C

Ljudje moramo, za razliko od mnogih živali, ki vitamin C proizvajajo v svojih jetrih, tega v svoje telo vnesti s pomočjo pravilne in raznolike prehrane. Ker je vitamin C vodotopen vitamin in se v našem telesu ni sposoben shraniti, ga moramo v zadostni količini zaužiti prav vsak dan.

Ko nastopi hladno obdobje naše telo porabi več vitamina C za vzdrževanje telesne toplote, kar pomeni, da ga moramo vsakodnevno dodajati svoji prehrani, drugače začnejo trpeti druge funkcije v telesu, saj nam lahko prične primanjkovati vitamina C.

Izberite naravni vitamin C

ALL IN A DAY Vitamin C 500 mg vsebuje naravni ekstrakt plodov šipka z izjemno visoko koncentracijo vitamina C. Šipek je najbogatejši naravni rastlinski vir vitamina C in vsebuje 60x več vitamina C kot citrusi. Prav tako vsebuje celoten »kompleks vitamina C«, t.i. vitamin C v kombinaciji z drugimi hranilnimi snovmi, ki pripomorejo k večji biorazpoložljivosti vitamina C.

ALL IN A DAY Vitamin C 500 mg v samo eni kapsuli vsebuje izjemno visok odmerek naravnega vitamina C iz šipka, ki ga je priporočljivo uživati v hladnejših obdobjih leta, saj lahko le tako našemu telesu zagotovimo ustrezno delovanje imunskega sistema in se zaščitimo pred prehladnimi obolenji.