Pri vsakem naročilu nad 30 € prejmete še Vitamin D3 2000 IU popolnoma BREZPLAČNO!

Vitamin, ki spodbuja hujšanje

28. jul. 2017

Rečejo mu sončni vitamin, saj nastaja kot posledica izpostavljanja sončnim žarkom. To je vitamin D, ki ga naše telo močno potrebuje. Ne boste verjeli – tudi za hujšanje!

Vitamin D je topen v maščobah in se nahaja v 2 oblikah, kot vitamin D2 in vitamin D3. Če vaše telo ne dobi dovolj vitamina D, precej tvegate, saj ste izpostavljeni k zlomom kosti in oslabljenim kostem. Poglejmo, katere so 3 prednosti, ki jih prinaša vitamin D, ki jih morda še niste poznali.

Vitamin D za uspešen boj z boleznimi

Vitamin D igra ključno vlogo pri zmanjševanju tveganja za multiplo sklerozo, navaja študija, objavljena leta 2006 v Journal of the American Medical Association. Dve leti pozneje so v Circulation strokovnjaki objavili ugotovitev, da vitamin D zmanjšuje možnost razvoj srčnih bolezni. Še dve leti pozneje pa v American Journal of Clinical Nutrition, da pomaga v boju z gripo in ostalimi sezonskimi obolenji.

Vitamin D zmanjšuje depresijo

Raziskave kažejo, da vitamin D morda igra pomembno vlogo pri depresiji. V eni od študij so strokovnjaki celo ugotovili, da se je ljudem, ki so trpeli za depresijo, stanje precej izboljšalo, potem ko so začeli jemati vitamin D v obliki prehranskih dopolnil.

Ugotovili so celo, da so ljudje, ki trpijo za pomanjkanjem vitamina D, bolj nagnjeni k depresiji in celo anksioznosti.

Vitamin D spodbuja hujšanje

Če želite shujšati, strokovnjaki svetujejo dodajanje vitamina D v vašo dieto. V študiji, ki so jo objavili v British Journal of Nutrition, so sodelujoči s pomočjo dnevnega vnosa vitamina D izgubili več kilogramov kot tisti, ki so hujšali brez vitamina D. Strokovnjaki so zato prepričani, da redna uporaba vitamina D zmanjšuje apetit.

Kako je vidno pomanjkanje vitamina D?

  • utrujenost, bolečine, splošno slabo počutje
  • hude bolečine v sklepih in mišicah, kar je razvidno tudi v hoji po stopnicah
  • hud zlom zaradi utrujenosti, zlasti nog in bokov

Mi prisegamo na vitamin D3, ki izboljšuje imunski odziv, skrbi za optimalno delovanje mišic, pripomore k zdravim in trdnim kostem ter spodbuja hujšanje!