Kako vam voda pomaga hujšati?

Kdo bi si mislil, da lahko že tako preprost ukrep, kot je pitje več vode, odločilno vpliva na izgubo kilogramov? In ravno to je potrdila nova raziskava, objavljena v strokovnem časopisu Journal of Human Nutrition and Dietetics. Vas zanima, kako voda pomaga pri hujšanju?

image

Študija ameriške univerze v Illinoisu je analizirala podatke o prehranskih navadah in zaužiti pijači 18.311 odraslih med letoma 2005 in 2012. Raziskovalci so ugotovili, da so ljudje, ki so spili največ običajne vode na dan, zaužili tudi manj skupnih kalorij. Manj so namreč spili sladkanih pijač, zaužili so manj nasičenih maščob (ki jih je treba omejiti v vsakdanji prehrani) ter manj sladkorja, soli in holesterola.

1-3 kozarci vode na dan = 68-205 kalorij manj na dan

Ameriški raziskovalci so celo postregli s konkretnimi številkami: če boste spili 1-3 kozarce vode na dan, se zelo poveča verjetnost, da boste zaužili od 68 do 205 kalorij manj na dan. Dolgoročno to pomeni veliko izgubo odvečnih kilogramov.

Ta nova študija pritrjuje dosedanjim dognanjem, da lahko s pitjem navadne vode pred obroki in z nadomeščanjem sladkih pijač z vodo zmanjšamo kalorični vnos in učinkoviteje hujšamo.

Zanimiva je tudi ugotovitev, da lakoto pogosto zamenjujemo za žejo. Ko nas nenadoma popade želja po hrani, ne gre za lakoto. Velika verjetnost je, da smo pravzaprav žejni. Torej, če želite shujšati, nosite stekleničko vode vedno s sabo!

Tudi če vam zastaja voda, morate več piti

Če ste zabuhli in se v vašem telesu zadržuje voda, ni rešitev piti manj tekočine – ampak več in prave. Dve muhi na en mah je napitek iz naravnih sestavin SlimCut Drainer, ki vam bo pomagal izločiti odvečno vodo iz telesa.

Vsak dan se boste z njim prijetno odžejali, obenem pa se vam bo izboljšala prebava, počutili se boste lahkotno, zabuhlost pa bo le neprijeten spomin. Ko bo vaše telo izločilo odvečno vodo, polno toksinov, bodo tudi kilogrami hitreje skopneli.