Z majhnimi poskoki do velikih mišic

Fitnes center je predaleč, tek je dolgočasen, športnih pripomočkov nimate. Kolebnica je najlažja rešitev, s katero lahko vadimo kar pred hišo ali v bližnjem parku. Vse kar potrebujemo je kolebnica in nas same. Skakanje pa že imamo v mezincu iz otroških dni, ko smo s prijatelji skakali gumitvist.

image

Intenzivno vadimo z lastno težo in že po nekaj skokih smo že zadihani, saj je odlična aerobna vadba. Dvigne nam srčni utrip in ima velik vpliv na metabolizem.

Celotno telo se zbudi in vse telesne mišice sodelujejo pri vadbi. Poveča se nam koordinacija, hitrost, moč in vzdržljivost.

Lahki poskoki, velike mišice

S skakanjem kolebnice krepimo predvsem zadnjične mišice ter sprednje in zadnje stegenske mišice. Spodnje hrbtne in trebušne mišice skrbijo za ravnotežje.

Pričnemo s počasnimi in lahkimi skoki, do 5 cm od tal. Pozorni moramo biti, da skačemo na prstih in nikakor s stopalom. Pričnemo s ciklom skokov, npr. 30 skokov in pol minite počivanja. Ali ena minuta skakanja in 20 sekund počivanja. Takšen cikel lahko ponavljamo do pol ure. S časom ta cikel seveda lahko podaljšamo, tako število poskokov kakor tudi čas same vadbe.

Prepričani smo, da boste s kolebnico izoblikovali svoje telo in pridobili tiste lepe mišice, ki si jih že od nekdaj želite

  1. Povečano kurjenje maščobe

Za vse telovadbe potrebujemo veliko energije, ki jo pridobivamo iz hrane. Brez karnitina večine maščobe, ki jo pojemo, ne bi mogli uporabiti za energijo. Več kot je karnitina, večja je poraba maščobe in manjše je njeno skladiščenje.

  1. Večja mišična masa

Ko smo telesno aktivni, telo porablja več energije. Ker L-karnitin poveča izrabo maščob za energijo, telo pusti pri miru lastne telesne beljakovine in glikogenske rezerve (rezerva sladkorja v jetrih in mišicah, mišljena za nujne primere). To pomeni, da med vadbo ne bomo izgubljali lastnih beljakovin (mišic), ampak maščobne zaloge.

Drug način, kako karnitin vpliva na mišično izgradnjo, je, da zmanjša drobne mišične poškodbe, ki se normalno zgodijo ob vsakemu izvajanju vadbe. Ker je manj mišičnih poškodb, je tudi manj poškodb receptorjev za testosteron. Raziskave so pokazale, da karnitin poleg tega tudi poveča število testosteronskih receptorjev. To pomeni, da se lahko več testosterona veže na ta sprejemna mesta in izvaja svoj vpliv na povečanje mišične mase.

Tako so tudi dokazali, da je karnitin učinkovita pomoč pri povečevanju obremenitve mišic. To preprosto pomeni, da lahko intenzivneje vadimo, ne da bi čutili utrujenost.