Z razstrupljanjem do boljšega spolnega življenja

Nizek libido? Zgodi se lahko vsakomur in to predvsem iz razlogov, kot so stres, pomanjkanje kakovostnega spanca, porušeno hormonsko ravnovesje, debelost, telesne in psihične bolezni. Jovanka Ciares je za mindbodygreen.com zapisala, da je pomanjkanje spolne sle lahko tudi posledica tega, da je telo polno toksinov. Preverimo!

image

Kdaj se razstrupljati?

Če opažate, da vaša spolna sla upada, vam svetujemo, da preden stopite do zdravnika, razmislite, ali je vaše telo lahko zakisano. Zdravnik vam namreč lahko predpiše zdravilo, ki pomaga, a hkrati dodatno obremeni telo. Rešitev bo tako le kratkoročna, vaše telo pa bo še naprej hrepenelo po razstrupljanju …

Zakaj torej razmisliti o možnosti zakisanega telesa? Preden karkoli zdravimo, moramo vedno najti vzrok za bolezen. Pri libidu je podobno. O razstrupljanju zavoljo boljšega spolnega življenja razmislite v sledečih primerih:

  • ste se v mladosti ali pred kratkim dalj časa pili alkohol, kadili ali se drogirali,
  • ste oziroma ste bili primorani dalj časa uživati različna zdravila,
  • ste jedli mastno, sladkano ali predelano hrano,
  • ste uživali premalo hranil, kot so sveža zelenjava, sadje, oreški in semena,
  • se premalo gibali.

Ne glede na kakovost vašega življenja v primeru zgoraj opisanega življenjskega stila ogrožate svoje zdravje in kakovost spolnega življenja.

V prvih letih morda sprememb ne boste opazili, vendar strokovnjaki opozarjajo, da lahko želja po spolnih odnosih izgine, hkrati pa lahko pride tudi do erektilne disfunkcije. Tudi spolni odnosi ne trajajo več tako dolgo, ne glede na spol posameznika.

Vaje za detox

Fizično zahtevnejše in dinamične vaje, ne kurijo le maščob, ampak pomagajo telesu izločati toksine.  Še posebej tiste, ki se v telesu kopičijo več let in so krivi za razna hormonska neravnovesja. In če hormoni niso v harmoniji, tudi spolno življenje ne bo. Zato se dodobra prepotite, naj nesnaga teče iz vas. Hkrati se izboljša prekrvavitev in splošno počutje, to pa pozitivno vpliva na libido.

Joga, ki je bolj mirna različica vadbe, je tudi v tem primeru koristna, saj izboljšuje dihanje, telesno držo in pomaga posamezniku, da se začne zavedati svojega telesa na nov in svež način, in to tako, da se počuti bolje v lastni koži. Z vadbo hkrati stimuliramo vse sisteme izločanja in pomagamo odstraniti nečistoče, ki povzročajo utrujenost, bolezni in tudi upadel libido.

Pazljivo s hrano

Poskrbite za to, da zaužijete organsko pridelano hrano, ki naj ne bi vsebovala pesticidov in naj bo čim bolj sveža oz. surova. Privoščite si dieto s presno hrano in vztrajajte nekaj tednov.

Dieta je enostavna:

  • Pijte sveže in naravne sokove iz sadja ali zelenjave.
  • Ne jejte kuhane hrane, sladkane ali mastne hrane, mesa in mlečnih izdelkov.

Tako boste lahko prišli do presenetljivih rezultatov.

Ne glede na to, če se odločite za dieto ali ne, vas opozarjamo, karkoli daste na krožnik, jejte zeleno! In ne le v smislu ekološko pridelane hrane, naj bo hrana zelene barve. Klorofil pomaga očistiti kri težkih kovin in slovi kot močan antioksidant. Pomislite, bolj ko bo telo čisto, več energije boste imeli in posledično tudi višji libido.

Minerali so nujni

Bodite pozorni na to, da telo prejme zadostno količino mineralov, ki bodo ohranili zdravo prebavo in pomagali pri izločanju nečistoč. Minerali so nujni za normalno delovanje različnih delov in funkcij telesa, kot je na primer endokrin sistem.

Izbrani izdelki za vas