Kaj početi in česa ne, če želite imeti biserno bele zobe

Vsi bi radi imeli sijoč nasmeh in zdrave zobe. Dobra novica je, da tega ni tako težko doseči. Toda potrebni sta odločnost in vztrajnost. Bistvenega pomena so prave vsakdanje navade in ustrezni izdelki za zdravje ustne votline. 

image

1. Ne odpravite se v posteljo brez umitih zob

Vaša mama je vedela, kaj počne, ko je vztrajala, da si umivate zobe pred spanjem in zjutraj, ko vstanete. Na žalost mnogi preskočijo eno ali drugo. Bistvenega pomena je, da se znebite bacilov in oblog, ki se čez dan nabirajo na vaših zobeh, tako kot je ključnega pomena tudi to, da se znebite zadaha zjutraj, ko začnete dan.

Pomembna je tudi tehnika. Ne hitite in ne pritiskajte preveč. Nežni krožni gibi bodo dovolj. Ko končate, si ne pozabite očistiti tudi jezika - na njem so številne bakterije, ki so odgovorne za slab zadah.

2. Uporabljajte kvalitetno zobno pasto

Prepričajte se, da izbrana zobna pasta vsebuje fluor. Kljub vsemu, kar boste morda prebrali na trendovskih blogih, mora fluor vsebovati čisto vsaka zobna pasta. Bori se proti bakterijam in krepi zobe ter jim nudi zaščito. Ne glede na to, ali od zobne paste pričakujete beljenje zob ali svež zadah, poskrbite, da vsebuje fluor.

3. Nitkajte. Brez tega ne gre.

Če smo ščetkanje že sprejeli kot dnevno rutino, pa se mnogi še vedno borijo z nitkanjem. S težje dostopnih mest boste z nitkanjem izbezali koščke hrane, hkrati pa tudi stimulirali dlesni, zmanjšali tveganje za vnetje dlesni in tveganje za zobno gnilobo.

4. Jejte korenček!

Sveža in hrustljava živila so tista, po katerih bi morali večkrat posegati. Izogibajte se kašastim, mehkim in predelanim živilom. Žvečenje trdega koščka zelenjave ali sadja bo spodbudilo prekrvavitev v čeljusti in dlesnih, hkrati pa nežno čistilo tudi vaše zobe.

5. Sladka in kisla hrana škodujeta

Sladkor se v ustih pretvori v kislino. Deluje tako, da razjeda sklenino na vaših zobeh in tako nastajajo luknjice. Bolje se je izogibati kislemu sadju, kavi, čajem in seveda sladkarijam. Ni treba, da vse takoj prenehate uživati, bodite le pozorni, kolikokrat na dan zobno sklenino izpostavljate močnim kislinam.

6. Za sijoč nasmeh pa uporabite TeethTox komplet za beljenje zob

Za bolj bel, svetlejši in bolj samozavesten nasmeh in najboljše rezultate v samo 10 minutah na dan.

  • Gel razvit in narejen v EU
  • Kar do 8 odtenkov svetlejši zobje po PRVEM tretmaju
  • Zagotavljamo, da Teeth Tox 100% deluje
  • 100% varne in preizkušene sestavine, ki ne povzročajo bolečine

TeethTox komplet za beljenje zob temelji na formuli brez peroksida, zato je varen za uporabo. Paket vsebuje 3 gele za beljenje zob, LED-lučko in 2 zobna nastavka – tako lahko komplet uporablja tudi vaša boljša polovica! Rezultati beljenja bodo trajali med 2 tednoma in 3 meseci, odvisno od prehrane in uživanja hrane temnejše barve, alkoholnih pijač in kave.