Za lepe lase se ni treba odreči soncu

Ste se kdaj vprašali, zakaj so vaši lasje vsako poletje suhi, razcepljeni in 'štrenasti', nohti pa se ob malo večjem pritisku takoj zlomijo? Sonce, veter, sol na morju ali klor v bazenu so večini asociacija za prijetno brezdelje, za vaše lase in nohte pa so prava muka. Kako torej uživati na soncu, ne da bi žrtvovali las in nohtov?

image

Za začetek pojasnilo, zakaj lasje in nohti (pa če smo že pri tem tudi koža) ne delijo našega navdušenja s počitniškimi radostmi: Ker jih sonce, veter, sol in klor izsušijo ter poškodujejo njihovo zunanjo plast, povrhnjico. Ta je povečini sestavljena iz beljakovine keratin. S starostjo se tvorba keratina, tako kot drugih beljakovin v telesu, upočasni. Dodatno škodo, torej večjo potrebo po keratinu, ki med drugim skrbi za prožnost in elastičnost povrhnjice las, nohtov in kož, povzročijo neugodni okoljski dejavniki (kot so sonce, veter, sol in klor). Torej, za zdrave nohte, lase in kože telo nujno potrebuje zadostne količine keratina.

Kako lahko poskrbimo, da se lasje in nohti na soncu ne bodo poškodovali?

Za normalno tvorjenje keratina v telesu je zelo pomembna, tako kot za zdravje nasploh, uravnotežena prehrana, še posebno pa kakovostne beljakovine. Beljakovine iz prehrane so namreč sestavljene iz aminokislin, ki se v procesu presnove spreminjajo tudi v keratin. Med najboljšimi živili za tvorbo keratina ter zdravje naših las, nohtov in kože so: mastne morske ribe, stročnice, oreški, belo meso, jajca, mlečni izdelki, temno zelena zelenjava, polnozrnati izdelki in korenje.

Telesu lahko olajšate dostopnost keratina z naravnim izdelkom

Da bi telesu čim bolj olajšali dostop do keratina, pa ga lahko uživate tudi v obliki visoko kakovostnega izdelka z naravno pridobljenim keratinom. Pazljivi pa morate biti, da je v taki obliki, da ga naše telo lahko uporabi. Ljudje namreč nimamo encima, ki bi razbil beljakovino posameznih netopnih keratinov. Tak primer je človeški las: če ga boste pogoltnili, ga boste kratko malo izločili.

Prav zato je naravni keratin v izdelku NutriShine pridobljen s pomočjo posebnega postopka, ki omogoči, da postane v telesu bioaktiven in biodostopen. Da bi bil učinek na lase, nohte in kožo še intenzivnejši mu je dodan cink. Gre za esencialni mineral, ki prispeva k ohranjanju zdravih las, kože in nohtov. Telo ga med drugim potrebuje za sintezo kolagena (druga pomembna beljakovina za zdravje naših las, nohtov in kože), ima pa tudi pomembo vlogo pri imunskem sistemu in sodeluje pri številnih presnovnih procesih. 

Letos vam ne bo treba skrivati las v čop!