Pripravite telo na »zabavljaški« maraton

Če vam naslov zveni malce hecno, pomislite na težke preizkušnje, ki prežijo na vaše telo v prazničnem obdobju. Seveda jih vi doživljate drugače: zabave dolgo v noč, dobra hrana, potoki pijače, kajenje s prijatelji … Če bi pa izbiralo vaše telo, bi reklo »Ne, hvala!« Lahko pa se vaše želje in želje vašega telesa dobijo na pol poti: okrepite telo z najučinkovitejšim programom razstrupljanja.

image

Tako kot je telo treba pripraviti na tekaški maraton, ga je treba tudi na »zabavljaški«, ki je v znamenju praznovanja in - pretiravanja. Torej, če ne želite, da vas zaustavi v obliki gripe, angine ali bolečih sklepov sredi najlepšega, mu privoščite najboljše možno razstrupljanje. Kaj to pomeni? Poskrbite še pravi čas za zdravje jeter, našega glavnega razstrupljevalnega organa, in za dober odziv na stres, kar pomeni za normalno raven kortizola v krvi. Če imate jetra in stres pod nadzorom, potem so tudi občasne pregrehe dovoljene.

Zakaj kombinacija detox jeter + stresni detox?

·      Detox jeter s 30 Days Liver Detox

Zakaj je treba razstrupiti jetra, da bi se dobro počutili, najbrž ni treba posebej razlagati: dovolj je podatek, da so jetra naš glavni razstrupljevalni organ, ki poskrbi za razstrupljanje vseh škodljivih snovi, ki pridejo v telo ali nastajajo v njem. In pomislite, koliko mastne, težke hrane zaužijete med prazniki, koliko alkohola spijete, koliko cigaret pokadite, koliko ponočujete, kako malo se gibate, koliko časa preživite v zaprtih prostorih s slabim zrakom … Vse to so dejavniki, ki predstavljajo velik zalogaj za vaša jetra. In če so »zapacana« že od prej, vam ne bodo dovolila žurerskega tempa, saj boste sredi vsega lepega obležali. Zato poskrbite za jetra še pravi čas s tremi naravnimi izdelki iz paketa 30 Days Liver Detox. Zasnovani so tako, da podpirajo 24-urno razstrupljanje jeter, obenem pa pripomorejo k obnovi jetrnih celic. 

·      Stresni detox z AdrenaLuxom

Pa smo pri kortizolu – stresnemu hormonu, ki lahko naredi v telesu ogromno škode. Če pa zaradi stresa preplavi telo v kombinaciji s preobremenjenimi jetri, smo res v težavah. Te se kažejo v obliki izčrpanosti, pomanjkanja energije, malodušnosti, težav s kožo, bolečin v sklepih in mišicah, prehajanja iz prehlada v prehlad … Kako učinkuje kortizol na telo, najlažje pojasnimo z analogijo: kortizol povzroči tako stanje v telesu, kot bi v avtu ves čas pritiskali pedalko za »gas«. Telo se namreč tako odziva na vsakršno obliko stresa: stresne dejavnike dojema kot grožnjo, s katero se je treba boriti ali bežati od nje, čemur so strokovnjaki nadeli ime odziv beg ali boj. Vse telesne funkcije, ki niso nujne za preživetje, se upočasnijo – tudi prebava in imunski odziv. To je seveda dolgoročno zelo škodljivo, saj se v telesu kopičijo strupi neprebavljene hrane, telo ne dobi nujno potrebni hranljivih snovi, imunski sistem odpove, sledijo si vnetja … Tako kot avta ne moremo v nedogled gnati pek vseh zmožnosti, tako ne moremo niti telesa. Seveda to pomeni nov val strupov, ki se stekajo v jetra. Obenem je tudi znanstveno potrjeno, da je kortizol povezan z zamaščenostjo jeter.

In če mislite, da niste pod stresom, potem morate vedeti, da je stres za naše telo zelo širok pojem: ni samo povezan s preobremenjenostjo v službi, ampak tudi z medosebnimi konflikti, vsakodnevno gnečo na cesti, boleznimi, slabimi prehranjevalnimi navadami, pomanjkanjem pomembnih hranil, prenatlačenim urnikom …

Zaradi tega je najboljša predpraznična in popraznična razstrupljevalna kombinacija detox jeter s 30 Days Liver Detox + stresni detox z AdrenaLuxom. Tako boste res lahko uživali na polno!