Zakaj zadene ženske 30-krat pogosteje?

Sleherna ženska se zagotovo vsaj enkrat v življenju sreča z vnetjem mehurja, mnoge – zlasti mladostnice, ženske v menopavzi in nosečnice – pa se s pogostim in pekočim uriniranjem ter bolečino v mehurju srečujejo pogosto. Zakaj?

image

Okužbe sečil so zelo pogoste, saj zdravniki kar 15 odstotkov antibiotikov predpišejo prav za zdravljenje vnetij sečil. 

Zakaj pride do vnetja?

Vnetje sečnega mehurja sicer najpogosteje povzroča bakterija Escherichia coli. Do pogostejše okužbe sečil pri ženskah pride zato, ker sta zadnjična odprtina in sečnica zelo blizu skupaj. Sečnica je pri ženskah zelo kratka, zato ženske zbolevajo kar 30-krat pogosteje kot moški. Strokovnjaki zato, še posebej ženskam, svetujejo, naj veliko pijejo – od 1,5 do 2,1 litra tekočine, najbolje vode, na dan. Na tak način se bakterije spirajo iz sečnega mehurja s samim pretokom urina. V nasprotnem primeru pa je naš sečni mehur idealen za razmnoževanje raznih bakterij, ki povzročajo vnetja sečil. Paziti moramo, da mehur popolnoma izpraznimo, saj urin, ki zastaja, omogoča razrast bakterij in ponovne okužbe.

Preprečite vnetje

Pred vnetji sečil se lahko do določene mere zavarujemo tudi sami. Z uživanjem večje količine tekočine, se poveča produkcija seča. Seč tako sproti izpira bakterije, ki morebiti pridejo v mehur.

Prva vnetja mehurja lahko pri mladih dekletih sovpadajo tudi s pričetkom spolnih odnosov. Svetujemo tuširanje pred odnosom in obvezno uriniranje po odnosu. Prav tako je potrebno paziti, da se ne prehladimo (preoblačenje mokrih kopalk, ustrezna zaščita ledvenega dela npr. pri vožnji z motorjem, pozimi priporočamo nošnjo spodnjih majic in podobno). Pomagajo pa tudi izdelki iz domače, zelene lekarne.

Moč D-manoze in granatnega jabolka

Nekomplicirano vnetji sečil lahko ozdravimo tudi sami. Vse več zadovoljnih uporabnic prisega na dietetično živilo Urifar, ki vsebuje inovativno kombinacijo D-manoze in granatnega jabolka. D-manoza je naravni sladkor, ki ga naše telo ne razgradi, saj nimamo za to potrebnega encima. Tako se po zaužitju izdelka D-manoza absorbira v zgornjem delu prebavil in nespremenjena izloči v sečni mehur.

Tam se veže na bakterije Escherichia coli, najpogostejše povzročiteljice vnetja sečil, ki se skupaj z urinom izločijo iz telesa. Prednost D-manoze je tudi v njenem hitrem delovanju. Že 30 minut po zaužitju se znebimo pekočega občutka, ki običajno spremlja vnetje. Poleg tega Urifar vsebuje še izvleček granatnega jabolka, ki ima naraven antibiotični učinek in deluje tudi 96 ur po zaužitju izdelka.

Urifar vsebuje zrnca za pripravo napitka, kar še poveča vnos tekočine, ki je pri vnetju mehurja izjemnega pomena. Power C še dodatno prispeva k hitremu okrevanju in preprečevanju vnetja sečil.