Zakaj ne bi smeli nikoli naročiti zajtrka v restavraciji s hitro prehrano

Restavracije s hitro prehrano so dom enih od najbolj slastnih menijev, kar jih obstaja, še zlasti kar se tiče ponudbe zajtrkov. Čeprav se v slastnih sendvičih kot ena od glavnih sestavin skrivajo jajca, pa strokovnjaki pravijo, da so ti sendviči vse prej kot zdravi.

image

Razlog tiči v najnovejšem spoznanju, da vsebujejo cel kup konzervansov in aditivov, s katerimi ohranjajo pravo, zdravo barvo, teksturo, celo okus. Poleg pa so pripravljeni na kar se da nezdrav način, še opozarjajo strokovnjaki.

Novinarji Forbesa so odkrili celo, da so v enem od sendvičev ene od priljubljenih verig hitre prehrane odkrili celo propilen glikol. Sestavina, ki vam zagotovo ne pove veliko. Kaj pa če vam povemo, da se ravno ta sestavina pojavlja v vašem deoradantu? Določenih detergentih in kremah za britje? Gre torej za sestavino, ki torej nima kaj početi v naši hrani!

Zato vam svetujemo, da si raje kot v restavraciji s hitro prehrano, zajtrk privoščite doma. Pripravite si palačinke, ki bodo nared že v 10 minutah.

Za 6 fit palačinkic, ki so odličen prigrizek tudi za na pot, potrebujemo:

  • 50 g pasirane skute
  • 1 jajce
  • 1 velika žlica polnozrnate moke
  • ½ banane
  • 1 velika žlica indijskih oreščkov
  • ½ velike žlice kokosovega olja

Priprava fit palačink

Jajce zmešamo skupaj z banano in skuto, da dobimo tekočo maso. Nato primešamo še moko in zdrobljene oreščke. Na kokosovem olju počasi spečemo palačinke v velikosti naše dlani.

Mini tople palačinke potresemo s cimetom, kakavom ali kokosom, hladne pa so odlične tudi kot prigrizek za na pot.

Če želite shujšati in se kar se da hitro pripraviti na decembrske zabave, vam svetujemo še Slimmium kapsule. Njihova skrivnost je, da z njimi dejansko pol manj. Kako? Sestavine v kapsulah Slimmium poskrbijo, da dobesedno izbrišijo pol zaužitih maščob in ogljikovih hidratov. Kapsule, ki prepolovijo kalorično vrednost!

Samo danes, 13. 12. 2017, do 23:59 izkoristite kar 50% popust na Slimmium kapsule in knjižico z recepti, s katerimi bodo kilogrami kar leteli dol!