8 x "da" za poletni detox!

Ali ni poletje narejeno naravnost za to, da se posvetimo sami sebi, sprostitvi po napornem delavnem letu in izboljšanju našega počutja?

image

Poznate tisti osvežujoč in »noro« dober občutek, ko stopite izpod prhe na vroč, poleten dan? Val svežine, ki ga želimo obdržati za vedno, kajne? Tako kot prha očisti zgornji sloj kože in nas osveži, detox poskrbi za vsako vašo celico in organ od znotraj.

Detox daje telesu novi val energije, ki jo s pridom uporabi za izgubo odvečnih kilogramov, izboljšanje vitalnosti, počutja in našega razpoloženja.

Zakaj sploh očistiti telo strupov?

Zunanji strupi:

V ekosistem prodira dnevno na tisoče kemikalij, četudi ne vemo kakšne so njihove dolgoročne posledice na zdravje. Vdihavamo jih, vnašamo v telo s slino in absorbiramo preko kože.

Notranji strupi:

Naše celice proizvajajo odpadne snovi kot naravni odgovor na delovanje našega metabolizma. Npr. kadar ne prebavimo vse hrane, le ta postane odpadni material oz. toksin.

Naša telesa so nekaj neverjetnega!

Venomer se spopadajo s strupi od znotraj in zunaj in kljub temu vzdržujejo optimalno delovanje. Organizem se lahko kaj kmalu nasiči z odpadnimi snovmi. Takšno stanje pa je nevarno za povečano možnost razvoja resnejših zdravstvenih težav.  

Letni časi vplivajo na organizem

Naša telesa imajo izjemno moč prilagajanja na različne letne čase. Tako kot poskrbimo za ustrezna oblačila v posameznem obdobju leta, velja za hrano. Dobro je uživati sezonska živila. Sezonska živila so namreč optimalna kadar gre za najboljše kar lahko ponudimo našemu telesu. Nekatera so naravnost odlična zaščita pred zgoraj omenjenimi strupi.

8 x "da" za poletni detox!

1. Ker je na voljo veliko svežega sadja in zelenjave, kar olajša potek detoxa.
2. Ker si lahko vzamete čas zase in se med dopustom popolnoma posvetite sebi.
3. Ker boste s tem ne samo svojim možganom, ampak tudi svojemu telesu privoščili dopust in polno energije, dobre volje in optimizma vstopili v jesen.
4. Pri visokih temperaturah se telo lažje čisti.
5. Ker poleti tako ali tako hrepenimo po svežem sadju in zelenjavi.
6. Lubenica je poletni sadež in naravnost ustvarjena za detox.
7. Vsi smo radi videti bolje v kratkih hlačah, krilih in kopalkah.
8. Malo lažji poletni urnik brez vseh obveznosti olajša pot detoxa, ki zahteva od nas nekoliko prilagoditve in časa.