Zakaj se staramo?

Ko govorimo o staranju, govorimo o biološkem procesu, ki se pri posamezniku kaže kot postopno slabšanje fizioloških funkcij organizma. To zmanjšuje njegovo sposobnost vzdrževanja ravnovesja v telesu in s tem povečuje občutljivost na spremembe.

image

Staranje in gubanje je posledica kompleksnega skupka dogodkov in dejavnikov:

  1. Posledice sončenja in/ali solarija: ponavljajoče izpostavljanje nevarnim in kancerogenim sončnim žarkom uničuje kolagen, elastin in prične se proizvajanje abnormalnih kožnih celic, ki ne morejo več delovati kot zdrave celice. To je tudi glavni vzrok pojava gub.
  2. Genetika: Če ste podedovali temnejšo polt kože, boste manj občutljivi na učinke, ki jih ima sončenje na vašo kožo.
  3. Kronološko staranje: vsako leto smo starejši in vsako dodatno leto negativno učinkuje na našo kožo, kot tudi na naše telo.
  4. Izguba hormonov: menopavza pri ženskah spremeni teksturo in elastičnost kože.
  5. Zmanjšanje kostne gostote in maščobe:vašo kožo podpirajo kosti in maščoba. Med procesom staranja se nekaj te podpore izgubi, kar povzroči, da se koža začne povešati.
  6. Gibanje obraznih mišic:najhitreje se pričnejo gubati deli obraza, ki jih največ uporabljate.
  7. Prekinjeno delovanje zaščitnega sloja kože: nezaščiteno izpostavljanje soncu zmanjša raven ceramida in lectina, ki se nahajata v koži, vaša koža pa je zato bolj dovzetna za škodo, ki jo povzročajo UV sevanje, kajenje, kisik in onesnaženo okolje.

Razgradnjo kolagenskih niti povzročijo določeni encimi; če poškodovane kolagenske niti nadomesti ustrezen nov kolagen, na kolagenski mreži ni poškodb. Žal pa pogosto nastajanje novega kolagena ne uspe slediti njegovi razgradnji.

K sreči obstaja učinkovita rešitev! Na kolagensko strukturo kože ima krema UNDO trojni učinek, in sicer zavira razpadanje kože, izboljša strukturo občutljive kolagenske mreže in spodbuja nastanek novih kolagenskih vlaken.

UNDO je navdušil nemške strokovnjake

Preizkusil jo je neodvisni laboratorij Dermaconsult v Nemčiji. Po štirih tednih se je testiranim prostovoljcem, starim med 25 in 60 let, navlaženost kože povečala za 40 %, čvrstost kože za 17 %, elastičnost kože za 10 % in debelina kože za dobrih 6 %. Krema deluje pozitivno tudi na gube, saj zmanjša njihovo globino za 18 %, volumen pa za kar 25 %, so pokazala preverjanja.

Izbrani izdelki za vas