Zakaj sem vedno lačna?!

Vsi smo že bili v tej situaciji: sedite za svojo mizo, zakopani z delom, vaše misli pa nenehno uhajajo k piškotom, ki ste jih opazili v kuhinjici v pisarni, čeprav imate v torbici pripravljeno zeleno v solati. Hm, piškoti ali ... zelena?!

image

Čeprav pojeste kosilo in se normalno najeste, pa vaše misli vsak dan okoli 14. ali 15. ure odplavajo k hrani. Živčno vstanete iz svojega delovnega mesta in z očmi hitro preskenirate sosednje prostore delavcev, če imajo na mizi morda kakšen prigrizek, ki bi pomiril vaše misli. Ko ugotovite, da današnji »ulov« preprosto ni uspešen, se poženete k hladilniku, ki vas bo morda odrešil muk. »Aleluja,« si rečete v mislih, ko vidite, da je še nekaj užitnega in ko vam sodelavka, lastnica obroka, ki si ga ogledujete kot morski pes, odstopi svoj obrok.

Če ste se prepoznali v teh vrsticah, niste edini! Ampak ali ste res vedno lačni ali se zato nenehno željo po hrani skriva kaj drugega? »Zakaj sem vedno lačna?« se sprašuje sodelavka.

Zakaj?

Tu je odgovor.

Odgovorov je pravzaprav več, pravijo dietetiki. Lahko gre za to, da vaše telo potrebuje gorivo, ali pa je vaša nenehna želja po hrani povezana s čustvi, z dolgočasenjem, dehidracijo, s pomanjkanjem spanca ali pa čem tretjim. Na videz mala težava, ki vas lahko pripelje do novega kupa odvečnih kilogramov.

Lakota je lahko zato fizična, čustvena ali pa mešanica obeh, težava pa je, opozarjajo nutricionisti, da ju je težko ločiti. Kljub temu svetujejo, da je najpomembneje, da sami sebi zastavite nekaj vprašanj, s katerimi lahko ugotovite, zakaj tako hrepenite po hrani. Čutite »luknjo« v želodcu, da je prazen in potrebuje hrano kot gorivo, ali se počutite utrujeno, zdolgočaseno, anksiozno ... ali potrebujete čustveno oporo?

Če niste povsem prepričani, izvedite ta trik: počakajte od 5 do 10 minut ter nato preverite, če je želja po prigrizku oziroma obroku še vedno prisotna. Pripravite si skodelico čaja ali pa kozarec vode in popijte. Pogosto namreč občutek žeje zamenjamo za občutek lakote.

Nenehni lakoti se uprite z vlakninami!

Glavno pravilo pa je, da jeste redno, predvsem hrano z vlakninami, ki vam bo dala daljši občutek sitosti. Dan začnite z zajtrkom, ki bo poln z vlakninami, ki bodo preprečile ekstremen padec krvnega sladkorja, ki je eden od glavnih krivcev za kopičenje maščobnih oblog.

Lahko pa si pripravite tudi napitek PsylliSlim, ki ga hvalijo tudi tuji strokovnjaki. Gre za napitek, ki se dotika vse treh glavnih A, B, C pravil za hujšanje: kroti željo po hrani in sladkem, pospeši prebavo in odpravi nelagodje v prebavilih.

Z njim se boste uprli hrani, predvsem sladki in tisti z veliko oglikovimi hidrati, zmanjšali obseg pasu, končno imeli dobro ter redno prebavo in hitreje izgubljali kilograme! Deluje – preverjeno, zato garatiramo! Če izdelek ne bi deloval, vam vrnemo denar.

Kako deluje?

Aktivne in topne vlaknine v PsylliSlimu poskrbijo, da sladkor (glukoza) iz hrane počasi prehaja v kri, s čimer uravnavajo raven krvnega sladkorja. Tako preprečujejo naglo nihanje hormona inzulina, ki ima vpliv na kopičenje maščobnih oblog. Z vlakninami, kot je inulin, hranimo naše dobre črevesne bakterije. Vlaknin iz rastlinske hrane namreč naše telo ne more samo razgraditi, pri tem mu pomagajo naše črevesne bakterije. Vlaknine, kot je psilium, pa v črevesju nabreknejo, nase vežejo škodljive snovi in potisnejo vsebino črevesja naprej. Tako se črevo uspešno sprazni.

Zdaj lahko izkoristite akcijo PsylliSlim 1+1 GRATIS in prejmite kar 15 vrečic brezplačno!