Vaše telo ve, kaj ste počeli decembra

Če mislite, da lahko pretentate svoje telo – ne morete ga. Morda se vi več ne spomnite vseh dobrot, ki ste jih pojedli decembra, a telo se jih spomni. Še zlasti jetra, ki veljajo za pravi mali laboratorij v našem telesu. Če delo v njem ne poteka normalno, je na nitki naše zdravje. Zato: dobro delujoča jetra, zdrav človek!

image

Če v svoje telo nenehno vnašamo škodljive snovi (količina se poveča zlasti ob praznikih), se njihova sposobnost čiščenja in regeneracije precej zmanjša. Temu pojavu pravimo zamaščena jetra.

Da imamo težave, lahko opazimo na dnevni ravni, in sicer v obliki napihnjenosti in prebavnih težavah. Kakšen mesec pozneje nas preseneti tudi povečan trebušček, ki mu nadenemo novo misijo: do nastopa poletja bo izginil.

A resnica je, da se ga je težko znebiti, če pa naši organi ne delujejo tako, kot bi morali. Jetra, ki jim lahko rečemo glavni laboratorij našega telesa, so ključne pri prebavljanju hrane. Imajo pa tudi pomembno vlogo v procesu razstrupljanja: če ne delujejo normalno, v našem telesu zastajajo škodljive snovi, ki jih vsak dan vnašamo. Z delovanjem jeter je močno povezana tudi presnova maščob.

Začaran krog, ki prinaša le nove kilograme

Vsak izpuščen obrok in obrok, ki je (pre)poln škodljivih snovi, si naša jetra zapomnijo. Vi ste morda že pozabili, s čim ste se mastili prejšnji teden – vaša jetra pa ne. Človeški organizem deluje tako, da v primeru ko ne ve, kdaj bo znova dobil hrano, sproži samoohranitveni sistem. Sistem, ki shranjuje zaloge za slabe čase. Ko so jetra zamaščena, pa dobimo še en udarec: namesto s presnovo maščob se naša jetra ukvarjajo z odplavljanjem toksinov iz organizma. Začaran krog, ki prinaša le nove in nove kilograme!

Zakaj ne shujšam?

To je vzrok, zakaj vse težje shujšamo oziroma pridobivamo nove in nove kilograme. Jetra so namreč zadolžena, da kurijo maščobe in čistijo telo. Leta in leta nalaganja škodljivih snovi v jetrih preoblikujejo naš prebavni in presnovni sistem v star motor, ki ga ni več moč prižgati.

Kazalci, ki kažejo na preobremenjena in zamaščena jetra, so:

  • slabo počutje, utrujenost, pomanjkanje energije,
  • počasna prebava, napihnjenost,
  • nabiranje maščobe okoli pasu in dodatni kilogrami,
  • bolečina v predelu trebuha pod desnih rebrnim lokom,
  • nenehna želja po sladki hrani.

Razstrupite jetra in se rešite začaranega kroga

Povrnite si energijo in odlično počutje. Zmanjšajte obseg trebuha in shujšajte brez težav. Odpravite napihnjenost in prebavne težave. Osvežena jetra vam bodo povrnila tudi mladosten videz in počutje.

30 DAYS Liver Detox daje vašim jetrom podporo, ki jo je potrebujejo. In to 24 ur na dan. Tudi ponoči, kot vi spite. Pospešili boste izločanje nakopičenih toksinov, ki obremenjujejo vaša jetra – znova se bodo lahko posvetila topljenju maščob, vi pa boste shujšali.

Razstrupite se lahko tudi v dvoje - s prijateljico, partnerjem ali sodelavcem. Preprosto, saj je v dvoje lepše!