Zatekle noge in vidne žile?

Do zatekanja nog pride zaradi različnih razlogov, med njimi so tudi pogosto in dolgotrajno stanje na nogah, sedenje, slaba cirkulacija, čezmerna telesna teža, pogosto prekrižane noge, oprijeta oblačila, neprimerna prehrana, nabiranje odpadne vode v telesu in – kot velja za vse bolezni ožilja – dednost.

image

Zadrževanje vode je lahko nevarno

V tekočini, ki se zadržuje v našem telesu se gomilijo odpadne snovi, ki so lahko za naše telo tudi strupene. Zaradi tega jih je pomembno, kar se da hitro tudi eliminirati.  Na srečo obstaja kar nekaj korakov, s katerimi lahko zmanjšamo količino zadržane vode v telesu in s tem izboljšamo kakovost svojega življenja in videz nog.

Kaj lahko naredite sami?

  • Zmanjšajte vnos slane hrane.
  • Povečajte količino vode.
  • Povečajte dnevni vnos vlaknin (tudi tistih iz sadja) in rib.
  • Izogibajte se kofeinu in diuretikom.
  • Migajte. To velja predvsem za tiste, ki so vsakodnevno v sedečem položaju.
  • Shujšajte. Morda se sliši kruto, toda z zdravo prehrano in rednim gibanjem se ne boste znebili zgolj odvečne vode iz telesa, ampak se boste tudi počutili odlično. Telo vam bo hvaležno!

Koperoza –pokanje kapilar

Kapilare so najnežnejši del človeškega ožilja. Ker njihov premer meri le desetinko milimetra in so komaj opazne, jim pravimo tudi lasnice. Skrivajo se v koži pod povrhnjico, zato so prav one tiste, ki so krive za neprijetno rdečico. Ko sčasoma začnejo izgubljati svojo prožnost, začnejo pokati, kar opazimo na licih, okrog nosu in na dekolteju. Pokanje kapilar je najbolj opazno na nogah.

Zaradi občutka brezizhodnosti to stanje vedno več ljudi skuša odpraviti z lasersko operacijo, ker pa je to nasilen poseg v telo, je vseeno priporočljivo poseči po bolj naravnih rešitvah, kot so prehranska dopolnila.

Krčne žile

Krčne žile so pogost problem. Ima jih vsaj petina Slovencev, ki so stari od 30 do 65 let. Če jih ima vaš oče, mama, babica ali dedek, obstaja toliko večja verjetnost, da jih boste imeli tudi vi, saj je dednost največji dejavnik za nastanek krčnih žil. Zato je priporočljivo, da tudi za lajšanje simptomov krčnih žil poskrbite z ustrezno ohlapnimi oblačili, obutvijo, gibanjem in masažami. Pomagajo tudi elastične nogavice in povoji.

Rešitev od znotraj

Ker je velik del Slovencev podvržen boleznim ožilja in kopičenjem odpadne vode v organizmu, smo v Sensilabu sestavili paket, ki preprečuje razvoj in nastanek pajkastih žilic, izboljšuje stanje in lajša simptome venskega popuščanja ter uspešno odpravlja odstranjevanje odpadle vode iz telesa. Gre za kombinacijo prehranskih dopolnil, ki omogočajo normalen pretok krvi in s tem preprečujejo zatekanje nog in bolečine v spodnjih okončinah.

Kako lahko sami ukrepate?

K preprečevanju zatečenih in težkih nog vam bo pomagalo tudi, če boste nosili ohlapna oblačila, ki ne bodo preprečevala pretoka krvi, poleg tega je priporočljivo tudi, da manj pogosto prekrižate noge med sedenjem in da manjkrat obujete čevlje z visoko peto. Vsaj takrat se jim skušajte odpovedati, ko veste, da boste stali na nogah dlje časa.

Če vam noge močno zatekajo, je priporočljivo tudi, da si večkrat na dan privoščite kopel z eteričnimi olji in masažo. Strokovnjaki priporočajo uporabo brinovega eteričnega olja ali arnike. Kopeli, v kateri namakate utrujene težke in zatekle noge, lahko dodate tudi kis.

Naravna rešitev

SlimCut Drainer v kombinaciji s prehranskim dopolnilom Vein Stop

 

Kako delujejo naravni izvlečki v kapsulah Vein Stop?

Hibiskus je živobarvna tropska rastlina, ki je bogat vir organskih kislin, antocianinov, fitosterolov in flavonoidov, ter ima pozitiven vpliv na cirkulacijo krvi v žilah. S svojim delovanjem omili tudi občutek težkih nog in tako pripomore k lajšanju simptomov, ki nastanejo zaradi motenj cirkulacije krvi v predelu nog.

Ekstrakt sladke pomaranče je bogat vir bioflavonoidov, antioksidantov, ki jih najdemo v agrumih. Bioflavonoidi povečajo znotrajcelično koncentracijo vitamina C, ki ima vlogo pri nastajanju kolagena, za normalno delovanje žil.

Ekstrakt grozdnih pečk je bogat naravni vir proantocianidov in oligomernih proantocianidnih kompleksov (OPC), ki imajo vlogo pri ohranjanju celovitosti venskega sistema in izboljšajo cirkulacijo krvi.

Ajda je bogat vir flavonoidov in drugih fitonutrientov, ter prispeva k normalnemu delovanju krvnih žil.

Borovnice so bogat vir antocianidinov, ki prispevajo k normalnemu delovanju žil in preprečujejo škodljive vplive prostih radikalov na celice.

Kako deluje Slimcut Drainer?

Združuje naravne lastnosti različnih rastlinskih ekstraktov, ki imajo med seboj sinergističen učinek:

  • Ekstrakt listov jesena, ekstrakt pecljev češenj, jabolčni kis v prahu in ekstrakt plodov smokvove opuncije spodbujajo močno izločanje odvečne vode v telesu.
  • Ekstrakt korenin regrata, plodov komarčka in listov hibiskusa odpravljajo odpadke in strupe iz telesa.
  • Cvetovi črnega bezga se tradicionalno uporabljajo za sečila, povečujejo znojenje in izboljšujejo prebavo.
  • Ekstrakt listov črnega čaja aktivira porabo energije skozi termogenezo. Naravni kofein v njih namreč spodbuja lipolizo in odstranjevanje maščob.
  • Klorogenska kislina iz ekstrakta regrata omejuje skladiščenje sladkorja v obliki maščobe.
  • Bogata vsebnost polifenolov v izdelku deluje zelo antioksidativno.
image