Zaustavite nastajanje celulita!

Celulit je nepravilno razporejena kožna maščoba, ki ima lahko za posledico jamničast videz površine kože. Je želatini podobna snov, sestavljena iz maščobe, vode in odpadnih snovi.

image

S to nadlogo se srečuje kar od 80 do 90 odstotkov žensk. Pri ženskah so kolagenska vlakna v koži razporejena vzporedno in pritisk nakopičenih maščobnih celic na zgornje plasti kože je zato neenakomeren. Zaradi prekrižane lege kolagenskih vlaken, se pri moških celulit pojavlja bistveno redkeje.

Vzroki za nastanek celulita

Osnovni razlog za nastanek celulita je:

  • način življenja
  • nepravilna prehrana
  • premalo gibanja

Koliko pa bo celulit viden, je odvisno od količine maščobe ter debeline in kompaktnosti vrhnjih slojev kože.

S povečanjem maščobnih celic v najglobljem delu kože se zmanjša medcelični prostor. Pritisk na krvne in limfne tokove se poveča in cirkulacija je ovirana. Skrajne posledice slabe cirkulacije so nabiranje tekočine in odpadnih snovi, pomanjkanje kisika in zmanjšan dotok hranljivih snovi.

K nastanku celulita pripomorejo še prosti radikali. Ti uničujejo celice kolagena in elastina, s čemer se zmanjšuje količina vezivnega tkiva. Še dodatno se proizvodnja elastina in kolagena zmanjša s starostjo. Ker so celice veziva in kože oslabljene, maščobne celice iz globljih plasti silijo proti površju, to pa daje videz pomarančne kože.

Zakaj samo s hujšanjem celulita ne odpravimo?

Hujšanje in telesna aktivnost sta sicer za odpravo celulita zelo pomembna, nista pa dovolj. Zmanjšanje telesne teže sicer vpliva na zmanjšanje odstotka telesne maščobe, ne odpravi pa težave oslabelih kožnih celic in vezivnega tkiva.

Odpravite celulit od znotraj!

Odstranjevanje celulita je dolgotrajen proces in zagotovo ne enostaven, zato je dobro, da poskrbimo, da sploh ne nastane. Problema se torej lotimo preventivno in ne le kurativno z raznimi kremami in masažami. Te celulita namreč ne odstranijo, ampak ga le naredijo manj vidnega.

K problemu celulita je potrebno nastopiti celostno in zaustaviti njegovo nastajanje. Pri tem je potrebno:

  • pospešiti cirkulacijo
  • preprečiti shranjevanje maščob in pospešiti njihovo porabo
  • vzpostaviti red v kožni strukturi

Poleg tega da se redno gibamo, celulit zaustavimo še s tem, da pijemo veliko vode, se zdravo prehranjujemo in poskrbimo za vnos ustreznih učinkovin, ki delujejo na mestu nastanka celulita, se pravi v podkožju.

  • Ekstrakt grozdnih pešk je močan antioksidant. Pomaga pri obnovi kože in ji vrača elastičnost. Poveča prekrvavitev, kar se odraža v manjšem zastoju vode in povečani cirkulaciji.
  • Konjugirana linolna kislina (CLA) zmanjša nalaganje maščob v maščobne celice.
  • Ekstrakt aronije inhibira encime, odgovorne za razpad kolagena in elastina. Krepi tudi kapilare, s čemer poveča prekrvavitev.

Izbrani izdelki za vas