Zdrave alternative redilnih razvad

Rokavi, hlačnice in krila bodo vedno krajši in marsikdo bi si želel, da bi na svojo postavo v zimskih mesecih malce bolj popazil. Če želite izgubiti le kakšno kilo ali dve, lahko svoj cilj dosežete že s tem, da svoje redilne razvade zamenjate z bolj zdravimi alternativami.

image

Sladice z bučkami

Pečene ali presne tortice in biskvite z lahkoto spremenimo v lažjo obliko, če jim dodamo olupljeno in naribano bučko. S tem bomo zmanjšali količino porabljene moke v klasičnih sladicah in oreškov v presnih sladicah.

Recept za presno pito z bučko najdete tukaj »

Pomfri iz pečice

Četudi so raziskave dokazale, da maščobe vendarle niso tako strašne, kot so nam govorili leta in leta, jih vseeno ni priporočljivo kombinirati z ogljikovimi hidrati. Medtem ko kuhan krompir na 100 g vsebuje 86 kalorij, 100 g pomfrija v znani franšizni restavraciji s hitro prehrano vsebuje kar 300 kalorij, od tega skoraj polovico iz maščob.

Če se mu ne moremo ali nočemo odpovedati, je priprava manj mastne različice pečenega krompirčka zelo preprosta. Krompir narežemo na palčke, ga otremo s papirnato brisačo, razporedimo po pekaču, obloženim s peki papirjem in pokapljamo z malo olja. Če namesto klasičnega krompirja uporabimo sladki krompir, si bomo naredili še večjo uslugo.

Sirove palčke

Ocvrte sirove palčke vsebujejo ogromno nasičenih in trans maščob, a le malo dobrega. Če pusto mozzarelo pomočimo v beljak in drobljeno laneno seme, nato pa jih spečemo na peki papirju v pečici (180 °C), bomo intenzivno zmanjšali njihovo kalorično vrednost, poleg zaužili več beljakovin in Omega 3 maščobnih kislin.

Veganski sladoled

Ali veste, da lahko presni sladoled, ki je bogat z vitamini in pust z maščobami, pripravimo v nekaj minutah? V zmogljivem mešalniku zmiksamo zmrznjene banane in jagode po izbiri, nato pa zraven dodamo ščepec stevie in ½ avokada. 2 porciji okusnega sadnega sladoleda bosta razveselili vas in vašo najljubšo osebo.

Imate več časa? Potem MORATE preizkusiti recept za veganski kokosov sladoled »

Ohrovtov čips

Pakiran krompirjev čips je bomba maščob in predelanih ogljikovih hidratov, ki sprožijo močan inzulinski odziv. Ste si že pripravili domač ohrovtov čips?

Poglejte recept »

Pica

Pico imamo vsi radi in z lahkoto jo naredimo bolj zdravo. Namesto bele moke lahko uporabimo polnozrnato, ki ima več vlaknin, ali čičerikino, ki ima več beljakovin, v telesu pa deluje alkalno in ne zakisa kot bela pšenična moka.

Namesto težkih mesnin in mastnih sirov pa lahko uporabimo svežo zelenjavo in pesto iz oreškov, zelišč in česna.

Če vas mika eksperimentiranje z domačimi picami, preizkusite recept pice s konopljino moko »

Izbrani izdelki za vas