6 zdravih malic, ki bodo razveselile vse trebuščke

1. mar. 2017
Si tudi ti kdaj brez idej, kaj bi lahko pojedla za malico med službo, faksom ali šolo? Pred teboj je 6 zdravih malic, ki so pripravljene iz kakovostnih sestavin in bodo razveselile čisto vsak trebušček! Najboljše pa je, da jih lahko pripraviš med vikendom in se z njimi razvajaš cel teden.

1. Jabolčni čips

Izredno okusen in hrustljav jabolčni čips je lahko zdrav nadomestek tako malice, kot tudi sladice. Če nisi vedela, domača jabolka pomagajo pri razstrupljanju in regeneraciji organizma.

Potrebuješ:

  • 2 žlički sladila po izbiri
  • 1 žličko mletega cimeta
  • 4 tanko narezana jabolka (po želji jih lahko prej olupiš)

Postopek:    

Segrej pečico na 120°C. Na pekač daj papir za peko. Jabolka, sladilo in cimet dobro premešaj v veliki posodi in jih daj peči. Peci približno 2 uri, da jabolka postanejo rahlo rjave barve in dobijo hrustljavo skorjico. Vzemi iz pečice in pusti, da se ohladi.

2. Mini muffini z brusnico

Še vedno so muffini ena najpriljubljenejših sladic, saj so tako preprosti za pripravo! Lahko pa si jih pripraviš tudi za malico. En mini muffin ima le 100 kalorij, tako da ga boš lahko med delom pojedla čisto brez slabe vesti. Si vedela, da brusnice zdravijo okužbe sečil in ledvic, poleg tega pa tudi pomagajo pri hujšanju in celo pomlajujejo?

Potrebuješ:

  • 1 skodelica moke
  • ½ beljakovinskega prahu Best Whey To Fit
  • 2 žlici sladila po izbiri
  • 1 žlička pecilnega praška (za vzhajanje)
  • ¼ žličke sode bikarbone (za rahlost)
  • ¼ žličke soli
  • 1 skodelica svežih ali posušenih brusnic
  • 4 žlice kokosovega masla
  • 1 veliko jajce
  • ½ skodelice navadnega jogurta z nizko vsebnostjo maščob
  • ½ vanilijevega stroka
  • ½ žličke sveže naribane pomarančne lupinice

Postopek:

Pečico segrej na 180°C. Postavi mini papirnate skodelice za muffine na pekač.

V eni posodi zmešajte moko, beljakovinski prašek, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi posodi zmešaj preostale sestavine. Vsebnosti obeh  posod zmešaj skupaj, da dobiš gladko maso. Vlij v modelčke in bogato posuj z brusnicami. Peci približno 15 min. Ohladi jih na sobni temperaturi, če jih boš shranila v zmrzovalnik, pa bodo odlični še cel mesec.

3. Sadne kocke

V vročih dneh najbolj paše sadje, ampak žal sadna solata ne ostane dolgo sveža, zato sem različno sadje združila v želirane sadne kocke.

Potrebuješ:

  • 4 skodelice jagod
  • ¼ skodelice limoninega soka
  • 4 žlic medu
  • ¼ čajne žličke soli
  • ½ stroka vanilija
  • 6 žlic želatine

Postopek:

V vročo ponev daj jagode in jih med kuhanjem peštaj. Ko bo nastal jagodni pire, dodaj limonin sok, med, sol in vanilijev strok. Počasi dodaj želatino, da ta ne postane zrnasta. Kuhaj še 2 minuti, nato vlij v stekleno posodo in postavi v hladilnik za 30 minut. Nareži in uživaj v svojih sadnih kockah!

4. Domača proteinska tablica

Da ne bodo vsi prigrizki sladki, sem pripravila tudi enega slanega. Ta proteinska tablica je prava energijska bomba in reeees odličnega okusa. Če želiš, da bodo tvoje proteinske tablice bolj čokoladne, lahko dodaš še 2 čajni žlički presnega kakava.

Potrebuješ:

  • 1 skodelico indijskih oreščkov
  • ½ skodelice datljev
  • 1 vanilijev strok
  • ½ čajne žličke morske soli
  • 3 žlice kokosovega olja
  • ¼ skodelice bučnih semen
  • ¼ skodelice sezamovega semena
  • ¼ skodelice črne čokolade

Postopek:

Čez noč namoči indijske oreščke. V multipraktiku zmiksaj v gladko pasto indijske oreščke, datlje, kokosovo olje, vanilijev strok in sol. Enakomerno razdeli maso po kvadratnem pekaču s papirjem za peko in potresi z bučnimi semeni, sezamom in koščki kočolade. Postavi v hladilnik za vsaj 1 uro, nato razreži na kvadratke.

5. Čokoladno – kvinojini poljubčki

Kvinoja ima visoko vsebnost beljakovin, več kot katerakoli druga žitarica.  Tvojemu telesu bo dala moč in energijo, vlaknine bodo pospešile in uredile prebavo, zdrave maščobe pa bodo zaščitile srce in ožilje. Posebno priporočljiva je za doječe matere, saj pripomore k tvorbi zdravega mleka. Visoka vsebnost aminokislin pomaga tudi pri obnavljanju poškodovanih las. Po navadi je kvinoja priloga k mesnatim jedem, jaz pa jo uporabljam tudi kot prigrizek. 

Potrebuješ:

  • 1½ skodelice kvinoje
  • ¼ skodelice presnega kakava
  • 6 žlic javorjevega sirupa
  • 5 žlic kokosovega olja
  • 2 žlic mandljevega masla (lahko uporabiš katerokoli maslo iz oreščkov)

Postopek:

Najprej skuhaj kvinojo, jo odcedi in ohladi. Nato v ponev daj kokosovo olje, presni kakav, javorjev sirup in mandljevo maslo. Grej, dokler zmes ne postane gladka in stopljena. Zrna kvinoje daj v posodo ter jih prelij s čokoladno zmesjo. Mešaj, dokler ne bodo vsa zrna kvinoje oblita s čokolado.

V vsako papirnato posodico za mini muffine daj 1 žlico zmesi. Pusti v zmrzovalniku za 30 min in uživaj.

6. Beljakovinski šejk brez ogljikovih hidratov

Če nimaš časa za pripravo obroka, lahko spiješ tudi beljakovinski šejk. Tvoje telo bo nahranil s pomembnimi vitamini in minerali, hkrati pa poskrbel za minimalni vnos kalorij. My Whey of Life ti bo dal vse, kar potrebuješ.