Zimska kremna juha

19. jan. 2015

Daoisti verjamejo, da je zima čas varčevanja z energijo. Tako kot pozimi počiva narava in svojo življenjsko energijo skriva globoko v sebi, tako naj bi se v tem letnem času umirili tudi mi. Zima je čas za sprostitev, meditacijo, umirjene sprehode in introspekcijo. Zato naj bi v tem času tudi izbirali drugačno hrano - predvsem gomoljno zelenjavo, buče in belo zelenjavo za odpornost: čebulo, koromač, česen in por.

Preizkusite omamno juho, ki bo očarala vse vaše čute.

Sestavine za 2 porciji:

  • 1 šalca nasekljanega koromača,
  • 1 šalca narezane muškatne buče,
  • 1 strok česna,
  • sol in poper. 

Priprava:

Beli del koromača nasekljajte na koščke, bučo narežite. Koromač, bučo in cel strok česna stresite v posodo in popražite.

Posolite in zalijte z vročo vodo.

Kuhajte 15 minut, da se zelenjava zmehča. 

Odstavite lonec in spasirajte zelenjavo.

Juho nadevajte v skodelice in okrasite z zelenim delom koromača ali peteršiljem ter bučnimi semeni.

Dober tek!

Oznake