Odpravite trebušček s pomočjo 4 živil!

Skrivnost učinkovite diete ni v kompliciranem in nenehnem štetju kalorij ter upoštevanju vseh diet, ki od vas zahtevajo stradanje.

image

Odpravite trebušček s pomočjo 4 živil!

Nujno je, da svoje telo vrnemo v naraven ritem prehranjevanja, aktivnosti in spanja. Zato smo izbrali 4 popolna živila, ki vam bodo pomagala uresničiti ta cilj. Z njihovo pomočjo boste dosegli:

  • zmanjšanje potrebe po sladkih prigrizkih;
  • višji nivo energije;
  • izboljšano koncentracijo;
  • kakovostnejši spanec;
  • zmanjšanje maščobnih oblog.

Riba za daljši občutek sitosti

Vaša prehrana naj temelji na uživanju zdravih oz. omega 3 maščob, ki  jih imenujemo tudi super maščobe za možgane in srce. Slednje telo oskrbujejo z melatoninom – hormonom za spanje, ki znižuje nivo hormona stresa, umiri telo in ga pripravi na kvaliteten in globok spanec. V nasprotnem primeru bo nivo stresa prevelik, da bi lahko zaspali, poleg tega bo to povzročilo željo po polnočnem prigrizku.

Riba je prav tako tudi bogat vir beljakovin, ki trebušček nasitijo za dalj časa. Ste vedeli, da se kalorije v telesu porabljajo že ob presnovi kompleksnejših beljakovin?

Oreščki proti prenajedanju

Oreščki so trenutno izredno popularno živilo. Poleg tega, da vsebujejo zdrave maščobe, so tudi bogati z magnezijem, kar vpliva na bolj miren spanec. Posledice uživanja pa se kažejo tudi v ukinitvi prenajedanja in znižanju telesne teže.

Oreščki vplivajo tudi na zmanjšanje možnosti za srčne in žilne bolezni, raka, sladkorno bolezen in Alzheimerjevo bolezen.

Mandljevo mleko: nujen pri vsaki dieti

Mandljevo mleko je zaradi visoke vsebnosti vlaknin odličen sopotnik vsake diete. Poleg tega, da je bogato z vlakninami, ki uravnavajo našo prebavo,  ga obožujemo tudi zaradi visoke vsebnosti vitaminov, mineralov ter tudi antioksidantov – ste danes že spili svoj kozarček zdravja?

Češnje - rdeč antioksidant

Češnje so živilo, ki so med najbogatejšimi, kar se tiče vsebnosti melatonina – hormona za spanje. Melatonin ne pomaga le pri spanju, ampak je tudi močan antioksidant, ki vam bo pomagal pri hujšanju in ohranjanju zdravega telesa.

Sensilab priporoča:

Ker smo vsi kdaj enostavno brez ideje in tudi časa, da bi si lahko pripravili uravnotežen in zdrav obrok smo našli alternativo, ki je pripravljena hitro, brez umazane posode, pa še okusna je. Sedaj si lahko v tistih dneh, ko imate stisko s časom, namesto malice privoščite slasten Slimmium Vanilla Shake s okusom vanilje. S samo 104 kalorijami boste zaužili 2,7-krat več beljakovin kot s piščancem in nemudoma potešili lakoto