Znebimo se napenjanja in napihnjenosti

Napenjanje in napihnjenost sta zelo pogosti težavi, s katerimi se srečujemo ljudje vseh starosti. Po podatkih ima težave z napihnjenostjo in napenjanjem kar 30% ljudi.

image

Zakaj nas napenja in zakaj čutimo, da smo napihnjeni?

Napenjanje in napihnjenost je občutek povečane količine plinov v prebavilih. Zrak je plin, ki ga pogoltnemo s hrano. Nekateri ljudje požirajo velike količine zraka, ne da bi se tega zavedali. To se zgodi, če hitro jedo, so nervozni ali med hranjenjem veliko govorijo. Drugi razlog pa je nastajanje plinov v prebavnem sistemu zaradi razgradnje določene vrste hrane kot so fižol, zelje …

Naše telo pa tudi samo poskrbi, da te pline odstrani. Izločimo jih s spahovanjem ali skozi zadnjik. Nekateri ljudje so posebno občutljivi za učinke plina v prebavilih. Le ta jim povzroči neljube težave kot so: bolečine v trebuhu, napihnjenost, spahovanje, pojavijo pa se lahko tudi krči in bolečine.

Kako si lahko pomagamo sami?

Paziti je treba na prehrano. Izogibajte se težko prebavljivi hrani, hrani, ki vsebuje preveč vlaknin, izogibajte se žvečenju žvečilnih gumijev, zmanjšajte vnos sladkorja in fruktoze. Jejte počasi, med jedjo ne govorite, obroki naj bodo redni in majhni. Izogibajte se gaziranih pijač, alkohola, odpovejte pa se tudi kavi in cigaretom.

Kaj pa, če se kljub temu napihnjenosti in napenjanja ne znebimo?

Potem je najbolje, da si pomagamo z izdelkom Gasfar, ki vsebuje učinkovino simetikon. Simetikon občutno zmanjša napihnjenost, bolečino in neugodje zaradi tvorjenja prekomernih plinov v želodcu in črevesju. Deluje tako, da zmanjša površinsko napetost zračnih mehurčkov. V želodcu preprečuje penjenje in pomaga zračne mehurčke združevati v večje, ki tako lažje in hitreje zapuščajo naše telo. Poleg tega pa je uporaba simetikona izredno varna. Z izdelkom Gasfar se hitro in učinkovito rešimo napihnjenosti, napenjanja in bolečin, ki jih povzročajo plini.