Kako se znebiti maščobe na stegnih, zadnjici in trebuhu

Žensko telo je specifično – biološko ustvarjeno tako, da zmore fantastične stvari. Telo nežnejšega spola je po naravi ustvarjeno tako, da lahko – tudi v času pomanjkanja hrane in počitka – preživi drugo bitje.

Strokovnjaki za metabolizem človeškega telesa iz medicinskega centra University of Texas pravijo, da nam lahko maščobne zaloge (ki se pri ženskah nabirajo predvsem na spodnjem delu telesa in trebuhu) služijo kot vir energije, ko dojimo.

image

Narava ima vedno svoj prav, zato se ne moremo jeziti nad tem, da na teh predelih težje shujšamo. Le potruditi se moramo malce bolj, da stopimo maščobe na teh predelih, saj nam – v današnjem svetu, ko iskanje hrane ni več problem – nič kaj dosti ne služijo.

Stegenske mišice in zadnjica spadajo pod velike mišice. Če jih obremenjujemo, porabimo več kalorij kot če se recimo osredotočamo na roke. Več počepov in skokov bomo naredile, močnejše bodo te mišice in več energije bodo potrebovale.

Oblikovanje telesa in izgubljanje maščob gre tako z roko v roki. Z redno vadbo (četudi le 3x na teden po 20 minut), ki daje poudarek na trening nog in zadnjice, lahko obseg stegen občutno zmanjšamo.

In četudi bomo morale biti nekoliko bolj vztrajne, saj se narava le počasi vda, so rezultati zagotovljeni, če bomo pridno migale.

Vedno pa ni tako preprosto. 

Želja prav vseh nas je, da bi se že jutri zbudile in imele noge, popolne kot manekenke. Žal se tako hitro ne moremo znebiti maščobnih blazinic. Mnogi izberejo odločitve, ki se jim na dolgi rok maščujejo. Poslužujejo se najrazličnejših diet, ki pa jih običajno ne pripeljejo do želenih rezultatov.

Odpravljanja maščobnih blazinic se moramo lotiti drugače. Najprej s prehrano. Ta naj vsebuje:

  • manj maščob
  • manj ogljikovih hidratov
  • več beljakovin in
  • več vlaknin.

Zakaj si ne bi sami sestavili telovadni načrt, ki bo vsak dan trajal vsaj 30 minut? Poleg hitre hoje ali teka svoje telovadne minute popestrite še z vajami za noge, zadnjice, trebuh in roke.

Vsak dan popijte vsaj 2 litra vode na dan in kot dodatek - da bo izguba telesne teže učinkovitejša, maščobne blazinice, ki so se nabirale celo zimo, pa bodo še hitreje izginile - priporočamo še

FatBurner Lemon drink v obliki napitka z okusom limone in Dietstar vas bosta navdušila, saj bosta:

  • odpravila presnovni sindrom, ki vas ovira do sanjske postave
  • pospešila presnovo 
  • pozitivno vplivala na prebavo
  • odpravila maščobne blazinice
  • pomagala pri učinkoviti izgubi telesne teže