Čudežna kurkuma z dokazanimi učinki

Kurkuma je začimba, ki je že dolgo znana po njenih zdravilnih lastnostih, zanjo pa se zanimajo tako znanstveniki, kot tudi kulinarični navdušenci. Kurkumin pa je po svetu izjemno prepoznaven in ga uporabljajo v različnih oblikah za različne zdravstvene učinke. Vas zanima zakaj je svet nad njo navdušen? Potem berite dalje. 

image

Je izjemno močen antioksidant

Eden izmed razlogov za staranje in mnoge druge bolezni je oksidativna poškodba, saj vključuje proste radikale in visoko reaktivne molekule z neparnimi elektroni. Glavni razlog, zakaj so antioksidanti tako učinkoviti je, da varujejo telo prav pred prostimi radikali. Prav kurkumin je močen antioksidant, ki nevtralizira proste radikale. Hkrati pa pospeši aktivnost antioksidativnih encimov v telesu.

Ima protivnetno delovanje

Protivnetne lastnosti kurkumina so primaren razlog za večino njegovih pozitivnih učinkov. Ker kronična vnetja prispevajo k več boleznim, lahko kurkumin lahko zatre molekule, ki igrajo veliko vlogo pri vnetjih.

Izboljša imunost

Znanstveniki so pričeli raziskovati specifična naravna živila in začimbe, ki vplivajo predvsem na ohranjanje, zaščito in izboljšanje imunskega sistema. Tu se je najbolje izkazala kurkuma. Telesu zagotovi antioksidante, ima protivnetne lastnosti ter hrati vsebuje protivirusne, antibakterijske in protimikrobne spojine.

Uravna raven hormonov

Hormoni so del vseh možnih procesov v možganih in telesu, kurkuma pa lahko telesu zagotovi zadostno količino hranil za proizvodnjo hormonov. Uživanje kurkumina samo po sebi nima učinka, saj ima zelo slabo biorazpoložljivost. To je posledica slabe absorpcije, hitrega metabolizma in hitrega izločanja. Vendar pa se lahko njegova biorazpoložljivost izboljša z več komponentami in tako smo ustvarili SUPER izdelek – Avenobo Curcuma!

Eden najboljših kurkuminskih dodatkov na trgu:

  • ima 185-krat boljšo biorazpoložljivost v primerjavi z drugimi izdelki na trgu
  • ima močno protivnetno delovanje
  • ima daljši retentacijski čas v telesu

Izbrani izdelki za vas

KURKUMA
-60%
Akcijska cena 29,99 € Redna cena 74,99 €
Ogled izdelka