»Po 13 letih lahko spet oblečem oblačila velikosti M!«

Jasmin je vedno optimističen in zgovoren 45-letni Vrhničan, ki živi za nogomet – nekoč kot nogometaš, danes kot trener 13-letnikov. Po koncu aktivne nogometne kariere pa so se kilogrami začeli nezadržno kopičiti in »trebuh je postal res velik«, zaradi česar je imel bolečine v križu, težko se je prepogibal, pa tudi kondicije ni imel, da bi z mladino tekel po igrišču.

image

Povečan obseg trebuha in prekomerna telesna teža pa sta le dve od mnogih posledic zamaščenih jeter. Težava je v tem, da zamaščena jetra ne bolijo, tako se mnogi ne zavedajo, da so njihova jetra preobremenjena ali zamaščena. 'Bolijo' pa nas posledice, kot so povečan nabiranje kilogramov okoli trebuha, povečan obseg pasu, neuspešno hujšanje, napihnjenost in težave s prebavo, pojav mozoljev, srbeča koža, utrujenost, razdražljivost …

Zakaj se je v 13 letih zredil za kar 30 kilogramov?

»Moj trebuh je postal moj največji problem,« pove Jasmin. V 13 letih se je zredil kar za 30 kilogramov. »Dolgi delavniki, tudi po 12, 13 ur, stres, doma si, ješ nezdravo hrano … vse to me je pripeljalo do tega, da sem bil velik in ogromen …« Vse to je seveda vodilo do preobremenjenih jeter, ki so razgradnjo maščob potisnila na stranski tir. Zato je imel Jasmin, tako kot mnogo drugih ljudi, težave z izgubo odvečnih kilogramov.

»Mislil sem, da bom počil«

Jasmin se je odločil, da potrebuje spremembo predvsem zaradi dveh razlogov. »V službi se moram pogosto prepogniti in dvigniti različne stvari. Hitro sem bil utrujen. Najbolj me je motil moj trebuh, ki je bil velik. Križ me je bolel. Delal pa sem tudi po 12, 13 ur. Drugi razlog je nogomet, saj sem trener 13-letnikov. Fantje so se tu in tam hecali z mano na račun moje teže. Saj je hec, ampak ko se malo zamisliš, ti ni tako všeč, ko slišiš: 'Glej ga, trener, kako je debel …'«

Našel je rešitev - Hepafar forte

Jasmin pravi, da na začetku velikih sprememb sploh ni opazil, vse dokler ni kupil nove jopice. »Najbolj me je presenetilo, ko mi je bila prav jopica velikosti M! To ne moreš verjeti. M-ja nisem nosil, odkar sem nehal trenirati, torej 13 let. Takrat sem imel 70, 72 kilogramov,« pojasni nazorno.

»Vsi me sprašujejo, kako mi je uspelo!«

Jasminu se je življenje v vseh pogledih spremenilo na bolje: v službi ni več tako hitro utrujen in lažje opravlja delo, na treningih pa se lahko prav tako brez težav preteče nekaj krogov.

»V službi so veliko spremembo opazili vsi,« pove Jasmin. »Dejansko so videli, da se spreminjam. Na začetku so se nekateri delali norca, zdaj pa me sprašujejo, kako mi je uspelo. Tudi žena me lahko zdaj lažje objame,« se kar smeji Jasminu.

Jasmin tudi vam priporoča Hepafar, če ...

»Hepafar bi priporočil vsem, ki imajo podobne težave, kot sem jih imel jaz in verjetno ne vedo, da lahko problem za velik trebuh in odvečne kilograme tiči ravno v jetrih. S Hepafarjem se bodo znebili prevelikega trebuha, izboljšali počutje in imeli več energije, tako kot jo imam jaz!«

Izbrani izdelki za vas

CELOSTNA REŠITEV
-54%
Akcijska cena 32,99 € Redna cena 71,99 €
Ogled izdelka