Ko se sonce skrije, je čas za polenovko

Se tudi vi zavedate izjemnega pomena vitamina D za trdnost kosti in zob ter pravilno delovanje vašega imunskega sistema? In ali veste, da je to eden izmed vitaminov, ki ga večini ljudi najbolj primanjkuje? Preberite, kako lahko najbolj naravno poskrbite, da vam ga tudi čez hladne mesece ne bo primanjkovalo.

image

Pomanjkanje vitamina D je toliko bolj očitno jeseni in pozimi, ko se bolj zadržujemo v zaprtih prostorih, imamo pokrit večji del telesa in je tudi manj sončnih dni - vitamin D namreč naravno nastaja v koži, ko jo izpostavljamo sončnim žarkom. Tudi slovenske študije kažejo, da predšolski otroci dosegajo približno 21 % priporočenega dnevnega vnosa, mladostniki pa 60 %, kar kaže na slabo pokrivanje potreb po vitaminu D. (Vir: Nutris)

Cod Liver Oil – trojna moč vitamina D, vitamina A in omega 3

Če ste tudi vi med tistimi, ki prisegate na naravne rešitve in vas skrbi pomanjkanje vitamina D, potem telesu privoščite dobri stari recept naših babic – olje jeter polenovke, vendar tako, ki nima priokusa. In prav zato je odlična izbira nov Sensilab izdelek Olje jeter polenovke (Cod LIver Oil), ki je najbogatejši naravni vir vitamina D.

Medtem ko je tradicionalna uporaba olja jeter polenovke temeljila na stoletnih pozitivnih izkušnjah, so sodobne raziskave pokazale, kaj vse  olje iz jeter polenovke vsebuje in zakaj učinkuje. Kombinacija maščobnih kislin omega 3, vitamina D3 in vitamina A je pravi balzam za naš srčno-žilni sistem, kosti, zobe, kožo in oči ter celostno blagodejno vpliva na telo.

Receptorje za vitamin D (mesta, na katere se veže vitamin D) so našli po vsem telesu, zato verjetno ni presenečenje, da se skoraj pri vseh boleznih in telesnih stanjih pojavlja vitamin D kot eno izmed glavnih mikrohranil za normalno delovanje telesa.

Med najbolj znanimi koristmi vitamina A, ki ga prav tako vsebuje Olje jeter polenovke, je neposreden vpliv na dober vid. Vitamin A je namreč nujen za normalno delovanje mrežnice. V mrežnici pa se nahajajo posebni receptorji, ki svetlobne dražljaje (fotone) pretvarjajo v električne ali živčne impulze in jih prek živčnih celic pošiljajo v možgane v nadaljnjo obdelavo.

Poleg tega je Olje jeter polenovke tudi dober vir omega 3 maščobnih kislin DHK in EPK, kar pomeni, da je odlično dopolnilo vaši vsakodnevni prehrani, saj DHK in EPK prispevajo k  zdravju srčno-žilnega sistema, boljšemu možganskemu delovanju in delujejo protivnetno.

Nekaj izmed številnih koristi rednega uživanja Olja jeter polenovke:

  • Izboljšuje imunski odziv
  • Pripomore k zdravim in trdnim kostem in zobem
  • Zmanjšuje vnetja v telesu
  • Znižuje raven "slabega" LDL holesterola v krvi
  • Pripomore k zdravemu delovanju srca in možganov
  • Pripomore k ohranjanju dobrega vida
  • Skrbi za zdrav videz kože

Če torej iščete naraven izdelek, ki vas bo oskrbel z vitaminom D skozi vse leto, potem je Olje jeter polenovke odlična izbira. Kombinacija vitamin D, vitamina A in maščobnih kislin omega 3 pa zagotavlja dodatno oporo vašemu imunskemu sistemu. Za vas smo sončne žarke ujeli v kapsulo.