Ko mi je prijateljica povedala za svoj nenavaden jutranji ritual, sem mislila, da je nora. Čez nekaj tednov sem izgubila 10 kilogramov, premagala utrujenost in si povrnila življenje - pri 45 letih

image

Verjetno se je že skoraj vsakemu izmed nas zgodilo kaj podobnega:

Bil je ponedeljek zjutraj, zvlekla sem se iz postelje in bila bolj izčrpana kot kdaj koli prej. 

V kopalnici sem se pogledala v ogledalo in ni mi bilo všeč, kar sem videla ... 45-letno žensko s prekomerno telesno težo, ki so jo zaznamovala leta in utrujenost, z vidno povečanim trebuhom ter suho, srbečo kožo.

„Kaj sem naredila, da zdaj izgledam tako!“ sem si mislila. 

Ne samo, da sem imela vidno prekomerno telesno težo, bila sem tudi izčrpana, in to brez razloga. V zgodnjih štiridesetih letih se mi je zdelo, da me je celotno telo zapustilo. 

Vse moje težave - odvečna teža, utrujenost, razdražljivost, problematična koža - so se pojavile istočasno, kot da bi se vse zarotile proti meni. Tisto jutro sem se počutila tako čustveno in telesno zmedeno, da sem si želela, da bi se vrnila v svoja dvajseta leta, ko je bilo vse preprosto.

image

Pozdravljeni, moje ime je Petra Kohler, stara sem 45 let in v tem članku bi rada pojasnila, kako sem zaradi tega bolečega spoznanja v nekaj tednih izgubila več kot 10* kg, in to brez drastične diete ali intenzivne vadbe. 

Po letih preizkušanja neštetih neuporabnih diet in pitja kave za kavo, da čez dan ne bi zaspala, sem prišla do nepričakovanega odkritja, po katerem sem se počutila kot povsem druga ženska.

Spoznala sem, da so skoraj vse moje težave - utrujenost in razdražljivost, maščoba na trebuhu, suha koža - posledica enega spregledanega organa. Jetra so odgovorna za več kot 500 funkcij v telesu, vključno z odstranjevanjem toksinov in kurjenjem maščob, vendar so le redko deležna pozornosti, ki si jo zaslužijo.

Kadar so jetra preobremenjena s toksini, lahko to na številne načine vpliva na naše zdravje: lahko smo nenehno utrujeni, borimo se s povečanjem telesne teže, zlasti v predelu trebuha, imamo suho, srbečo ali na splošno problematično kožo ter celo povečano raven holesterola in trigliceridov. Po podatkih nutricionistke moje prijateljice ima 25 % Evropejcev preobremenjena jetra** in mnogi se tega niti ne zavedajo.

Na srečo sem odkrila preprost trik, ki ga lahko vsakdo vključi v svoj vsakdanjik, da podpre delovanje tega pomembnega organa in izboljša svoje življenje v vseh starostnih obdobjih. Ko sem prvič slišala za ta nasvet, sem bila zelo skeptična, saj sem poskusila že veliko stvari, a brez večjega uspeha.

Ko pa sem to navado vsak dan za nekaj tednov vključila v svoj vsakdanjik, sem opazila izjemno povečanje energije in nenadoma sem veliko lažje shujšala. Zaradi te nove navade sem izgubila več kot 10* kg trdovratne maščobe in s ponosom ter olajšanjem lahko sporočim, da sem danes bolj živahna, močnejša in bolj osredotočena, kot sem bila kadar koli v zadnjih desetletjih.

Če je tako dobro delovala pri meni, verjamem, da lahko pomaga tudi drugim ženskam, ki so utrujene od tega, da se počutijo nezadovoljne s svojim videzom, izčrpane in brez motivacije. Trik, ki ga bom delila z vami, morda ne bo za vas, a verjemite mi, da je vsekakor vreden preizkusa.

Dan, ko sem spoznala, da MORAM svoje življenje vrniti na pravo pot

image

Opisala bi se kot normalno žensko. Imam dobro službo, odličnega moža in dve hčerki, ki ju imam najraje na svetu. Imam vse, kar potrebujem, da se v osebnem življenju počutim srečno in zadovoljno.

Vendar občasno slišim notranji glas, ki mi govori, da sem predebela, lena in premalo zdrava. Ta glas mi ni všeč, a hkrati vem, da govori resnico.

Do svojih tridesetih let sem bila vedno v odlični formi: raven trebuh, lepa koža, polna energije - in to brez posebnega truda. 

Po rojstvu druge hčerke Emilije pa se je nekaj spremenilo. Začela sem pridobivati kilograme, ki se jih nisem mogla otresti, ne glede na to, kaj sem poskušala.

Hkrati pa mi je skorajda zmanjkalo energije. Od takrat, ko sem se zbudila, do takrat, ko sem šla spat, sem se počutila utrujeno. Edina stvar, ki me je ohranjala budno, so bile neštete skodelice kave, ki sem jih vsak dan zlivala vase.

Počutila sem se ujeto v začaranem krogu pridobivanja telesne teže, pomanjkanja motivacije in izčrpanosti: zaradi boja s svojo telesno težo sem se počutila slabo, zato sem se tolažila s hrano, ki je ne bi smela jesti, kar je vodilo v še večje pridobivanje telesne teže.

V nekaterih dneh mi je uspelo ostati pozitivna, saj sem se osredotočila na vse stvari, ki sem jih v svojem življenju imela rada - na svojo strast do narave in vrtnarjenja ter na svojo čudovito družino.

Toda ko sem se v ponedeljek zjutraj zbudila in odšla v službo, sem v ogledalu videla le to: izčrpano žensko z 10 kg odvečne maščobe, z mlahavo kožo in lasmi ter popolnim pomanjkanjem volje.

Tistega dne sem se odločila, da imam dovolj. Morala sem nekaj storiti, da bi spremenila svoje življenje.

Zakaj je večina metod za hujšanje neuporabna: Grenka resnica, ki jo skrivajo blagovne znamke prehrane

image

Če si prizadevate shujšati, tako kot jaz, veste, da je na spletu na voljo na stotine tako imenovanih "čudežnih rešitev".

Obljubljajo, da boste v dveh tednih izgubili 20 kg, in to ob vsakodnevnem uživanju okusnih obrokov in brez obiskov telovadnice.

Ni treba posebej poudarjati, da večina teh "rešitev" ne deluje, vendar sem se tudi sama zalotila pri teh praznih obljubah. V svojih poskusih hujšanja in izboljšanja zdravja sem preizkusila na desetine priljubljenih rešitev.

Preizkusila sem keto, vegansko, nizkokalorično, Dukanovo in Atkinsovo dieto ter številne druge. Začela sem teči trikrat na teden in izpuščati obroke s prekinitvenim postom, da bi s pomočjo aplikacije za sledenje zmanjšala vnos kalorij.

Vendar je bila zgodba vsakič enaka: v 2-3 tednih sem izgubila nekaj kilogramov, nato pa sem v naslednjih tednih spet pridobila težo. Znani jojo učinek, o katerem vsi govorijo in ki ste ga verjetno izkusili tudi vi.

Velika težava teh diet in rešitev za hujšanje je, da niso narejene tako, da bi jih bilo mogoče vzdrževati dlje časa. Čez nekaj časa se vaše telo naveliča drastičnega omejevanja hrane.

V mojem primeru se je po nekaj tednih stroge diete pojavila neustavljiva želja po hrani. Še huje: bilo mi je slabo in imela sem glavobole, počutila sem se šibko in, iskreno povedano, sploh se nisem počutila bolj srečno, prav nasprotno.

Torej da, kratkoročno je mogoče shujšati z dietami ali izdelki, ki ponujajo hitre rezultate. Žal je večina teh izdelkov le kratkoročna rešitev in morda nimajo najboljšega učinka na naše splošno zdravje ali raven energije.

Kakšen smisel ima izgubiti 15 kilogramov, če ste šibki in nesrečni? To nima nobenega smisla.

Nekega dne, ko sem svoje frustracije delila s prijateljico, ki sem jo spoznala na jogi, sem izvedela nekaj zelo nenavadnega.

Nekaj, kar se je izkazalo za trik za izboljšanje mojega zdravja in kar bi lahko zelo dobro izboljšalo tudi vaše. Če se vam bo to, kar vam bom povedala, zdelo čudno, verjemite, da je to povsem normalno. 

Odkrila sem, da so bile skoraj vse moje zdravstvene težave povezane s tem spregledanim organom

image

Prijateljica z joge mi je razložila, da je bila še pred kratkim tudi ona nenehno utrujena in izčrpana ter da se je počutila predebela. Vprašala sem jo: „Kako si se rešila iz tega začaranega kroga?“

Odgovorila je:

„Šla sem k nutricionistki. Povedala mi je, da so vse te težave - odvečna teža, utrujenost, slabo razpoloženje, suha koža - pogosto posledica preobremenjenih jeter. To je malo znana težava, ki prizadene vsakega četrtega Evropejca!**“

Ko je to rekla, sem dvignila obrvi.

„Vem, da je čudno, a ko razumeš, kako delujejo jetra, razumeš, zakaj se vse te težave pojavijo hkrati. Jetra so eden najpomembnejših organov v našem telesu in opravljajo več kot 500 funkcij.

Kadar lahko delujejo, kot je predvideno, izločajo strupe iz telesa, prispevajo k normalni prebavi, uravnavajo aminokisline, predelujejo glukozo in še veliko več.

Kadar pa so zaradi našega nezdravega življenjskega sloga preobremenjena s toksini, ne morejo pravilno očistiti telesa in ne morejo predelati hranil in maščob, kar lahko drastično upočasni naš metabolizem in morda privede do resnejših zdravstvenih težav. Jetra ne bolijo, zato morda ne vemo, da imamo težave, lahko pa opazimo utrujenost, odvečno težo (zlasti okoli trebuha), problematično kožo, povišano raven holesterola in trigliceridov ter težave pri hujšanju.“

Še nikoli prej nisem slišala za "preobremenjena jetra". Nisem razumela, kako lahko tak organ tako pomembno vpliva na naše vsakdanje življenje. Ker pa sem želela izvedeti več, sem jo vprašala, kako je rešila svojo težavo.

„Prav to je vprašanje, ki sem ga zastavila nutricionistki. Povedala mi je, da je ključ do podpore delovanja jeter in zagotavljanja, da lahko delujejo, kot je treba, pomoč pri razstrupljanju.

Učinkovit način za to je z naravno sestavino, imenovano pegasti badelj. Dokazano je, da silibin, glavna aktivna sestavina v izvlečku pegastega badlja, podpira zdravje jeter in jih razstruplja z izločanjem toksinov. Vendar se njegova moč ne ustavi pri tem.

Pomaga jih tudi obnavljati in ščititi pred poškodbami, saj spodbuja sintezo beljakovin, potrebnih za pravilno delovanje celic, in krepi stene jetrnih celic, da bi preprečile vdor toksinov.

Pri podpori jeter pa pomagajo tudi drugi naravni izvlečki in nekateri vitamini: artičoka, regrat, ingver ...

Pojasnila mi je, kako je lahko podprla delovanje svojih jeter z dvema izdelkoma na naravni osnovi, ki ju je priporočila njena nutricionistka

image

„Hočeš reči, da lahko vse svoje težave rešim z uporabo teh sestavin?“ sem vprašala skeptično.

„No, ni tako preprosto,“ je rekla.

„Lahko bi - vendar z zanemarljivimi rezultati. Stvar je v tem, da se te sestavine, čeprav so zelo koristne, ne absorbirajo nujno zlahka v telo. Vzemimo na primer pegasti badelj. V rastlinski obliki ima pegast badelj slabo biorazpoložljivost, kar pomeni, da ga telo ne more dobro izkoristiti, zato so njegovi učinki komaj opazni.“

„Kako lahko torej izkoristim vse prednosti te sestavine?“

„Moja nutricionistka mi je priporočila ta odlična izdelka: Hepafar forte in Hepafar Liver Cleanse tea! Hepafar forte je namenjen čim bolj učinkovitemu razstrupljanju jeter. Vsebuje revolucionarno patentirano obliko pegastega badlja (silibina), ki je zaprta v fosfolipidih. V tej obliki ga lahko jetra uporabijo do 10*x učinkoviteje, kar pomeni, da ima 10*x močnejše razstrupljevalne učinke!

In to samo zaradi pegastega badlja in njegove napredne fosfolipidne oblike. Z dodatkom izvlečka črnega popra in njegove 95% vsebnosti piperina se absorpcija drugih rastlinskih izvlečkov poveča do 30* %. Hepafar Liver Cleanse tea pa je okusna zeliščna mešanica z regratom. Podpira razstrupljanje, podpira presnovo in pospešuje kurjenje maščob!

Ta dva izdelka uporabljam že 3 mesece vsak dan in še nikoli nisem tako hitro kurila maščobe in se počutila tako dobro. Moja prebava in koža sta veliko boljši. Skratka, počutim se, kot da imam bolj zdravo in fit telo. In kot lahko vidiš, je to precej vplivalo tudi na moje razpoloženje!“

Ko mi je to povedala, me je zanimalo več. Vem, da se je moja prijateljica, preden je prišla v vrhunsko formo, veliko trudila, in če je to delovalo pri njej, bi morda lahko tudi pri meni.

Ogledala sem si spletno stran podjetja Sensilab, ki proizvaja linijo izdelkov Hepafar, in videla, da imajo odlične ocene in nekaj milijonov zadovoljnih strank.

Zagotovo se preizkušanja tovrstnih izdelkov nisem lotila prvič, vendar sem se iz radovednosti odločila, da jim vseeno dam priložnost. Ker je bilo za izdelke zagotovljeno 100% jamstvo na zadovoljstvo, sem si mislila: če ne bodo delovali, bom v najslabšem primeru dobila denar nazaj. 

Prijateljica mi je povedala, da je za najboljše rezultate priporočljivo jemati izdelke Hepafar tri mesece. Izbrala sem možnost naročnine, ki ponuja redno dostavo izdelkov Hepafar forte in Hepafar Liver Cleanse tea z dodatnim popustom. Izdelke sem prejela le nekaj dni po naročilu.

Začela sem z vsakodnevnim pitjem ene skodelice čaja Hepafar in dvakrat na dan vzela 1 kapsulo Hepafar forte. Moram reči, da so bili rezultati presenetljivi, in to v pozitivnem smislu! 

Z gotovostjo lahko trdim, da sem po zaslugi te formule ponovno našla svoje življenje

image

Kakšno je torej moje mnenje o teh izdelkih? 

Če sem iskrena: v prvih dneh se ni zgodilo nič posebnega. Nisem opazila nobenih posebnih učinkov. Po enem tednu pa sem začela opažati resnične razlike.

Najprej sem opazila, da imam veliko več energije kot običajno. Tudi brez kave nisem bila tako utrujena kot običajno, moja produktivnost pri delu pa se je povečala. Seveda sem včasih še vedno utrujena, zlasti kadar ne spim dovolj.

Toda po uporabi teh dveh izdelkov bi rekla, da imam zdaj večino časa več energije. Druga stvar, ki sem jo opazila, je, da se je moja prebava bistveno izboljšala.

Ker sem se na splošno začela počutiti bolje, je bilo tudi veliko lažje skoraj vsak dan jesti zdrave in uravnotežene obroke.

Po nekaj mesecih sem, ne da bi se tega sploh zavedala, izgubila veliko kilogramov, zlasti okoli mojega glavnega problematičnega področja - trebuha. Zaradi bolj zdravega načina življenja in na novo pridobljene motivacije sem prav tako opazila, da je moja koža videti bolje.

Skratka, objektivno lahko rečem, da sta mi ta dva naravna izdelka zelo pomagala, saj se, odkar ju uporabljam vsako jutro, počutim, kot da sem dobila nazaj svoje življenje.

Ne razumite me narobe: to ni čudežna formula, saj traja nekaj časa, da začne delovati. Toda če se spopadate s telesno težo in pomanjkanjem energije, lahko čiščenje in podpora jeter z izdelki Hepafar močno spremenita svet!

Morda se sliši neumno, a včasih lahko takšna majhna navada močno spremeni naše počutje in življenje. Tako je bilo tudi v mojem primeru in upam, da bo tako tudi v vašem primeru.

Lep pozdrav,

Petra

*Učinki uporabe izdelka se lahko razlikujejo pri posameznikih in lahko odstopajo od opisanih na spletni strani. Naši izdelki niso namenjeni preprečevanju ali zdravljenju katerekoli bolezni ali resnih obolenj.

**Vir: Mitra, Souveek et al. “Epidemiology of non-alcoholic and alcoholic fatty liver diseases.” Translational gastroenterology and hepatology vol. 5 16. 5 Apr. 2020, doi:10.21037/tgh.2019.09.08

Izbrani izdelki za vas

CELOSTNA REŠITEV
-54%
Akcijska cena 32,99 € Redna cena 71,99 €
Ogled izdelka
CELOSTNA REŠITEV
-58%
Akcijska cena 59,99 € Redna cena 143,99 €
Ogled izdelka