Poskrbite za svojo kožo na naraven način

Vsi si želimo dočakati poletje v najboljši formi – pri čemer pa ni pomembna le postava, ampak tudi koža. Preverite, kako lahko za svojo kožo poskrbite na naraven način. Znebite se mozoljčkov, izdatno navlažite kožo in jo pripravite na sončne žarke.

image

Če si želimo lepe kože, je kakovostna kozmetika nujna. A tudi prvovrstna kozmetika pogosto vsebuje agresivne arome in dodatke, ki obremenijo kožo. Zato je včasih priporočljivo, da posežemo po bolj naravnih različicah – sploh v času menjave letnega časa, ko je koža toliko bolj občutljiva.

Najlažja oblika naravne kozmetike so naravne maske.

Tu si lahko ogledate način priprave papajine maske, ki kožo navlaži, jo blago tonira in odpravlja mrtve kožne celice. Poglejte recept za papajino masko »

Naraven način za odstranjevanje nečistoč in regeneracijo kože

Poleg naravnih mask, lahko svoji koži privoščite počitek tudi z naravnimi odstranjevalci nečistoč in ličil. Če nosite le malo make-upa, bo to zadostovalo, sicer pa vam svetujemo, da kožo najprej očistite s klasičnim odstranjevalcem ličil (ali jojobinim oljem), nato pa cel obraz očistite še z naravno emulzijo.

Kokosovo maslo

Kokosovo maslo je trdno na sobni temperaturi, zato ga morate najprej stopiti, da ga lahko uporabite za odstranjevanje ličil. Žličko kokosovega olja raztopite nad vodno kopeljo, dodajte mu nekaj kapljic olja čajevca in zmešajte.

Čisto vatko natrite z oljno emulzijo in nežno očistite svoj obraz. Nato ga dobro sperite z mlačno vodo in otrite s čisto brisačo.

Vaša koža bo že po prvi uporabi mehka in nežna.

Mleko in mandlji

Živite blizu kmetije oz. lahko kupite kakovostno sveže mleko? Odlično! Zmešate ga lahko s čistim bio mandljevim oljem in tako boste hitro očistili in regenerirali kožo, če ste nosili make-up več ur (recimo cel dan, kot je običajno).

Zmešajte 1 dcl mleka z žličko mandljevega olja, lahko pa dodate še pest mandljev. Vse skupaj zmiksajte v blenderju. Zrnato zmes lahko uporabite kot naraven piling, ki bo hkrati tudi odstranil nečistoče in makeup.

Kumare

Kumare so znane po tem, da zmanjšajo zabuhlost, pomirjajo kožo, predvsem pa jo izdatno vlažijo. Če se odpravljate na prijeten večer s svojo boljšo polovico in želite sijati v svoji polni naravni lepoti, v mešalniku zmiksajte 1 bio olupljeno kumaro. S kašico si očistite obraz, s preostankom pa si natrite kožo, lezite in zaprite oči za pet minut.

Če imate bolj suho kožo, lahko kašici dodate nekaj kapljic bio mleka.

Jojobino olje

Kakovostno jojobino olje je odlična dragocenost ličilne omarice – tudi zato, ker odstrani tudi močnejša ličila. Z njim natrite cel obraz, s krožnimi gibi zmasirajte vse delčke obraza – predvsem pa se posvetite predelu okrog oči.

Nato olje le sperite z mlačno vodo in obraz otrite s čisto brisačo.

Detox kože - za učinkovitejše rezultate

Eden modernejših pristopov k naravni kozmetiki je tudi nutrikozmetika - nega kože z vnosom naravnih živil, ki čistijo in obnavljajo kožo. Skin Detox so kapsule z naravnimi izvlečki, ki odpravljajo nepravilnosti na koži (mozoljčki in madeži) ter ji vrača optimalno vlažnost.

Privoščite si detox kože, če imate težave z mozolji, gubicami ali prekomerno suho ali mastno kožo.